Ispiši ovu stranicu

U Tovarniku s radom započelo reciklažno dvorište

U Tovarniku s radom započelo reciklažno dvorište Foto: Arhiv HRV-a

S prvim danima siječnja, svoja je vrata za stanovnike Općine Tovarnik otvorilo novo reciklažno dvorište vrijedno nešto više od 4,5 milijuna kuna. Smješteno je u Tovarniku, dvorištem upravlja tvrtka Eko–Flor Plus i na njemu se može odložiti čak 50 vrsta otpada, doznali smo od načelnice Općine Tovarnik Ruže Veselčić Šijaković.

- Fond za zaštitu okoliša je iz europskih strukturnih fondova financirao izgradnju ovog reciklažnog dvorišta u iznosu od 3,8 milijuna kuna, a Općina Tovarnik sufinancirala je projekt s nešto više od 700 tisuća kuna. Mi smo pogranični kraj s brojnim oštećenjima nakon rata, puno se ruši i gradi, ali smo i poljoprivredni kraj pa smo se odlučili na izgradnju velikog reciklažnog dvorišta u kojemu će sada mještani Tovarnika i Ilače moći odlagati 49 vrsta otpada plus da će imati i kontejnere za animalni otpad. Vjerujem da su naši mještani ekološki osviješteni i da će propisno zbrinjavati otpad na ovom reciklažnom dvorištu u cilju očuvanja okoliša, našeg i zdravlja naše djece – istaknula je Veselčić Šijaković.

Prije otvorenja novog reciklažnog dvorišta, mještani su informirani o načinima zbrinjavanja otpada. Tako se u reciklažnom dvorištu može odložiti problematični odnosno opasni otpad, otpadni papir, metal, staklo, plastika, tekstil, krupni otpad, jestiva ulja i masti, boje, deterdženti, lijekovi, baterije i akumulatori, električna i elektronička oprema, građevni otpad iz kućanstva te ostali predviđeni otpad.

- Organizirali smo radionice u Tovarniku i Ilači i objasnili na koji način i koji otpad mogu odlagati u reciklažnom dvorištu, a podijelili smo i informativne letke na ovu temu – dodala je Veselčić Šijaković.

Reciklažno dvorište u Tovarniku radi utorkom, četvrtkom, petkom i subotom od 7 do 15 sati, srijedom od 10 do 18 sati, a nedjeljom i ponedjeljkom je zatvoreno. Otpad se predaje uz predočenje osobne iskaznice.

Pročitano 630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar