Ispiši ovu stranicu

U OBŽ 33 novopozitivne i 4 preminule osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijeku u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano170 uzoraka od kojih su 33 bila pozitivna. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Našica (13), Osijeka (9), Donjeg Miholjca (4), Čepina (3) te Đakova i Valpova (po 2). Preminule su četiri COVID pozitivne osobe u dobi od 73 do 85 godina.

Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe i to 106 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 22 na respiratoru) i 36 u Općoj županijskoj bolnici Našice. U samoizolaciji se nalazi 755 osoba.

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili 19 osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 100 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

- Za područje Osječko-baranjske županije do sada su stigle tri distribucije cjepiva protiv koronavirusa i cijepljeno je oko 2.800 osoba, od kojih su oko 2.000 iz zdravstvenog sustava, a ostali su zaposlenici i korisnici domova za starije i nemoćne osobe. Postupci cijepljenja se nastavljanju prema planiranoj dinamici isporuke cjepiva i prema prioritetima za cijepljenje - rekao je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Pročitano 498 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić