Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Bista Nikole Tesle predana Srednjoj tehničkoj školi u Vukovaru koja nosi ime ovog slavnog izumitelja

Bista Nikole Tesle u istoimenoj školi Bista Nikole Tesle u istoimenoj školi Foto: V. Lozančić

Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić uručila je ravnatelju Srednje tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru, Đorđu Lukiću, bistu slavnog hrvatskog i američkog elektroinženjera i izumitelja čije ime nosi ova škola.

Bistu je prvotno bilo potrebno restaurirati, rekla je Marić dodajući kako joj je izuzetno drago što je zahvaljujući odličnoj suradnji ove dvije gradske ustanove bista konačno našla mjesto gdje pripada.

- Bilo nam je drago da poprsje Nikole Tesle možemo prvo restaurirati, a onda pokloniti školi koja nosi njegovo ime. S obzirom da niz godina imamo dobru suradnju s tom školom i prof. Lilijanom Radobuljac tu smo ideju dogovorili, a danas i realizirali. Naša konzervatorica i restauratorica, Ana Filipović je napravila sjajan restauratorski posao i biti će nam izuzetno drago kada u izradi učenika ove škole bude napravljeno postolje i bude postavljeno kao simbol njihova naziva škole koje itekako nose s ponosom - rekla je Marić

Na bisti je zahvalio ravnatelj škole Đorđe Lukić rekavši kako su svi ponosni što njihova škola nosi ime ovog velikog znanstvenika.

Svoje oduševljenje nije skrivala niti prof. hrvatskog jezika Lilijana Radobuljac, koja u toj školi vodi skupinu Teslići.

- Nikola, dobrodošao kući, ovdje ti je mjesto! - rekla je Radobuljac.

S obzirom se nastava odvija online, Radobuljac čeka da se učenici vrate u školu kako bi izradili postolje za bistu.

Kako je rekao jedan od učenika, Tesla je genije 21.stoljeća te su za moto škole odabrali slogan: Nikolinim stopama u Nikolinoj školi!

Inače, Srednja tehnička škola Nikole Tesle danas broji 398 učenika podijeljenih u 34 odjeljenja.

Pročitano 861 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI