Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Osječka bolnica širi svoj COVID odjel

KBC Osijek KBC Osijek

Respiracijski centar u Osijeku u subotu je proširen, a spremnost da se prime najteži bolesnici podignuta je na trenutačno najvišu razinu.

Koordinator za respiracijski centar KBC-a Osijek Ivan Radoš za Dnevnik Nove Tv rekao je kako su im došli pomoći medicinski tehničari iz okolnih bolnica jer je potreban dodatni kadar. Ističe kako imaju kolege iz Vukovara, Vinkovaca i Slavonskog Broda te da im od ponedjeljka dolaze kolege iz Virovitice, Nove Gradiške i Požege.

Radoš kaže da pokrivaju devet bolnica i vjeruje kako će im kolege pomoći što se tiče medicinskog kadra jer, po njegovim riječima, to nije kadar koji se može uzeti s burze nego ljudi koji su educirani za rad s najtežim bolesnicima.

Dodaje kako trebaju minimalno 16 medicinskih tehničara po jednom radilištu.

Trenutno imaju kapacitet od 64 bolesnika na respiratoru.

S obzirom na rastući trend broja oboljelih, Respiracijski centar može se još proširiti, no ne bez dodatnih problema.

- Uvijek se mogu pronaći novi prostori, ali moramo imati respiratora. Mi možemo teorijski se još proširiti, ali onda moramo povlačiti anesteziološke aparate iz operacijskih sala jer anesteziološki aparat može biti i respirator, ali tada ćemo morati prekinuti redovan operacijski program koji još ide. Mi nismo zaustavili bolnicu, nismo COVID bolnica kao Dubrava - rekao je Radoš.

Liječnik se zaključno zahvalio svim medicinskim tehničarima u bolnici jer svaki od njih radi posao za dvoje.

Pročitano 622 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI