NAJNOVIJE
Trogodišnji projekt “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”, uspješno završilo 86 osoba

U Vukovaru je održana završna konferencija trogodišnjeg projekta “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:32)
Kroz video promoviraju potporu za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u suradnji s partnerima Gradom Vukovarom, OŠ Josipa Matoša Vukovar i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, provodi projekt pod nazivom INsport, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:14)
Na području OBŽ 37 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 70-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:13)
U Hrvatskoj 27 preminulih i 776 novooboljelih

U protekla 24 sata zabilježeno je 776 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 3.506. Preminulo je 27 osoba.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:46)
U VSŽ 15 novooboljelih i jedan preminuli

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 15 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:05)
Valentinovo za naše starije sugrađane pod epidemiološkim mjerama

Bračni parovi s 50 i više godina braka i ove će godine u organizaciji Grada Vukovara proslaviti Valentinovo, ali u skladu s epidemiološkim mjerama. 

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 09:48)
Mještani Cvelferije nastavljaju s donacijama za potresom stradala područja

Mještani Cvelferije nastavljaju s prikupljanjem i slanjem donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:58)

Preporuke za klizališta na otvorenom

Preporuke za klizališta na otvorenom Foto: HRV arhiva

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je preporuke za klizališta na otvorenom koja se mogu koristiti u rekreativne svrhe uz pridržavanje epidemioloških mjera te osiguranje najmanje 15 četvornih metara ledene površine po klizaču, a na klizalištu može biti maksimalno 25 osoba.

Kako je u subotu objavljeno na stranicama ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a, a prenosi Hina, ograničava se maksimalan broj osoba u prostoru klizališta sukladno mjerama fizičke udaljenost od dva metra. Za svaku organiziranu rekreativnu aktivnost klizanja uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba.  

Dok su na snazi posebne mjere, na klizalištu moraju biti osigurani svi higijenski i sigurnosni uvjeti, a općenita preporuka za unutarnje prostore uključuje prozračivanje otvaranjem prozora, a manje korištenjem ventilacijskih sustava. 

Tijekom dana potrebno je što češće dezinficirati objekte, a posebno nakon svakog termina klizanja. Treba osigurati raspored klizanja na način da između termina bude dovoljno vremena razmaka koji će se iskoristiti za čišćenje i dezinfekciju prostora.

Tijekom boravka na klizalištu potrebno je držati fizički razmak od dva metra između svih osoba na klizalištu, osim ako su korisnici iz istog kućanstva. Klizači, kako se navodi, trebaju paziti da ne dolazi do sudaranja odnosno bliskih kontakata, a nužno je klizati sporijim do umjerenim tempom. Preporučuje se korištenje vlastitih klizaljki, a klizaljke koje se posuđuju treba za to zadužena osoba dezinficirati odmah po završetku klizanja.

Pročitano 140 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija