Ispiši ovu stranicu

Dodijeljene volonterske nagrade za 2020

Ovogodišnji dobitnici Ovogodišnji dobitnici Foto: PRONI

Povodom Međunarodnog dana volontera, PRONI Centar za socijalno podučavanje, nositelj programa Volonterski centar Vukovar, organizirao je uručenje godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizatorima volontiranja s područja grada Vukovara za 2020. godinu pod sloganom Gradimo svoju zajednicu.

Nagradu za volonterski angažman pojedinca dobila je Tamara Kiralj, dugogodišnja plesačica plesne skupine Venera koja je na volonterskoj osnovi, 160 sati podučavala tijekom cijele godine tri puta tjedno nove generacije u ovoj skupini.

Nagrada za primjer dobre prakse uključivanja volontera uručena je Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići u kojoj je ove godine u rad udruge bilo uključeno 20 volontera. Oni su svojim angažmanom u provedbi kreativnih, sportskih, edukativnih, ekoloških i humanitarnih aktivnosti doprinijeli razvoju i radu udruge s ukupno 147 volonterskih sati.

Nagrada za doprinos razvoju volonterskih programa među djecom i mladima dodijeljena je Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar u kojemu je ove godine posebna pozornost bila usmjerena ka razvoju volonterskih programa među mladima. Za vrijeme prvoga vala pandemije u ovaj se program uključilo 48 volontera koji su obilazili i osiguravali kupnju i dostavu namirnica, lijekova, uputnica i nalaza iz zdravstvenih ustanova za 117 starijih osoba, ukupno odradivši 780 volonterskih sati.

Nagradu za poticanje inkluzivnog volontiranja dobila je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar. U program inkluzivnog volontiranja uključeno je 20 korisnika udruge koji su tijekom 2020. godine zajednici poklonili 116 volonterskih sati.

- Ovo je je već šesta godina za redom kako, u suradnji i uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Vukovara, PRONI Centar za socijalno podučavanje organizira svečanu dodjelu volonterskih nagrada, a ovogodišnji program obogatili su i naši domaći i međunarodni volonteri, David Mrđanov, Lorena Trupiano i Ignasi Jimenez Fullana – naglasio je Goran Jelenić iz PRONI Centra.

Svečanost je održana u Ružičkinoj kući.

Pročitano 547 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar