NAJNOVIJE
Trogodišnji projekt “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”, uspješno završilo 86 osoba

U Vukovaru je održana završna konferencija trogodišnjeg projekta “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:32)
Kroz video promoviraju potporu za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u suradnji s partnerima Gradom Vukovarom, OŠ Josipa Matoša Vukovar i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, provodi projekt pod nazivom INsport, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:14)
Na području OBŽ 37 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 70-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:13)
U Hrvatskoj 27 preminulih i 776 novooboljelih

U protekla 24 sata zabilježeno je 776 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 3.506. Preminulo je 27 osoba.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:46)
U VSŽ 15 novooboljelih i jedan preminuli

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 15 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:05)
Valentinovo za naše starije sugrađane pod epidemiološkim mjerama

Bračni parovi s 50 i više godina braka i ove će godine u organizaciji Grada Vukovara proslaviti Valentinovo, ali u skladu s epidemiološkim mjerama. 

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 09:48)
Mještani Cvelferije nastavljaju s donacijama za potresom stradala područja

Mještani Cvelferije nastavljaju s prikupljanjem i slanjem donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:58)

Dodijeljene volonterske nagrade za 2020

Ovogodišnji dobitnici Ovogodišnji dobitnici Foto: PRONI

Povodom Međunarodnog dana volontera, PRONI Centar za socijalno podučavanje, nositelj programa Volonterski centar Vukovar, organizirao je uručenje godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizatorima volontiranja s područja grada Vukovara za 2020. godinu pod sloganom Gradimo svoju zajednicu.

Nagradu za volonterski angažman pojedinca dobila je Tamara Kiralj, dugogodišnja plesačica plesne skupine Venera koja je na volonterskoj osnovi, 160 sati podučavala tijekom cijele godine tri puta tjedno nove generacije u ovoj skupini.

Nagrada za primjer dobre prakse uključivanja volontera uručena je Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići u kojoj je ove godine u rad udruge bilo uključeno 20 volontera. Oni su svojim angažmanom u provedbi kreativnih, sportskih, edukativnih, ekoloških i humanitarnih aktivnosti doprinijeli razvoju i radu udruge s ukupno 147 volonterskih sati.

Nagrada za doprinos razvoju volonterskih programa među djecom i mladima dodijeljena je Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar u kojemu je ove godine posebna pozornost bila usmjerena ka razvoju volonterskih programa među mladima. Za vrijeme prvoga vala pandemije u ovaj se program uključilo 48 volontera koji su obilazili i osiguravali kupnju i dostavu namirnica, lijekova, uputnica i nalaza iz zdravstvenih ustanova za 117 starijih osoba, ukupno odradivši 780 volonterskih sati.

Nagradu za poticanje inkluzivnog volontiranja dobila je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar. U program inkluzivnog volontiranja uključeno je 20 korisnika udruge koji su tijekom 2020. godine zajednici poklonili 116 volonterskih sati.

- Ovo je je već šesta godina za redom kako, u suradnji i uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Vukovara, PRONI Centar za socijalno podučavanje organizira svečanu dodjelu volonterskih nagrada, a ovogodišnji program obogatili su i naši domaći i međunarodni volonteri, David Mrđanov, Lorena Trupiano i Ignasi Jimenez Fullana – naglasio je Goran Jelenić iz PRONI Centra.

Svečanost je održana u Ružičkinoj kući.

Pročitano 129 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija