Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski gimnazijalci na 20. INOVA MLADIH osvojili zlatnu medalju i priznanje

Dobitnici zlatne medalje i priznanja Dobitnici zlatne medalje i priznanja Foto: Gimnazija Vukovar

Vukovarski gimnazijalci, učenici prvog razreda prirodoslovno -matematičkog usmjerenja: Fran Hutinec, Karlo Žutić, Ema Stankoski Hrgović i Lara Šijanović, na ovogodišnjem 20.-tom izdanju INOVA – MLADI, prema odluci međunarodnog ocjenjivačkog suda  osvojili su zlatnu medalju i priznanje.

Na 20. jubilarnom izdanju INOVE-MLADI predstavljeno je 184 izloška od čega je u kategoriji srednje škole prijavljeno 59 projekata. Želja i ideja mladih gimnazijalaca je bila privući zainteresirane  kao i širu javnost upoznati sa svojim radom u području primjene arduino tehnologije.

- INOVA-MLADI 20. je po redu izložba inovacija učenika osnovnih i srednjih škola te studenata s međunarodnim djelovanjem koja svojim aktivnostima okuplja i osnažuje učenike i njihove mentore u stvaralačkom, kreativnom i inovativnom radu te nagrađuje najbolje projekte vezane za nastavni proces i program.  Ovogodišnja INOVA bila je u hibridnom izdanju, dijelom u Narodnom sveučilištu Dubrava-Kulturnom centru i dijelom online, a želja i ideja naših učenika je bila privući zainteresirane te širu javnost upoznati sa svojim radom u području primjene arduino tehnologije - rekla je ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko

Uz „živi“ dio izložbe INOVA-MLADI imala je online izdanje uz sudjelovanje inozemnih izlagača iz Taiwana, BiH i Republike Srbije.

Za uspjeh najmlađih vukovarskih gimnazijalaca zaslužna je i ekipa prošlogodišnjih vukovarskih maturanata koji su uvelike pridonijeli ovom uspjehu postavivši za sobom dobre temelje, a ostavivši brojne ideje i pozitivno ozračje te prostor za razvoj u STEM području.

Zbog epidemioloških razloga podjele odličja nije bilo, no mentori vukovarske ekipe Sanja Pavlović Šijanović i Davor Šijanović su osobnom dostavom zaprimili medalje i diplome.

Pročitano 536 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI