NAJNOVIJE
Trogodišnji projekt “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”, uspješno završilo 86 osoba

U Vukovaru je održana završna konferencija trogodišnjeg projekta “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:32)
Kroz video promoviraju potporu za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u suradnji s partnerima Gradom Vukovarom, OŠ Josipa Matoša Vukovar i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, provodi projekt pod nazivom INsport, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:14)
Na području OBŽ 37 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 70-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:13)
U Hrvatskoj 27 preminulih i 776 novooboljelih

U protekla 24 sata zabilježeno je 776 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 3.506. Preminulo je 27 osoba.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:46)
U VSŽ 15 novooboljelih i jedan preminuli

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 15 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:05)
Valentinovo za naše starije sugrađane pod epidemiološkim mjerama

Bračni parovi s 50 i više godina braka i ove će godine u organizaciji Grada Vukovara proslaviti Valentinovo, ali u skladu s epidemiološkim mjerama. 

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 09:48)
Mještani Cvelferije nastavljaju s donacijama za potresom stradala područja

Mještani Cvelferije nastavljaju s prikupljanjem i slanjem donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:58)

Vukovarski gimnazijalci na 20. INOVA MLADIH osvojili zlatnu medalju i priznanje

Dobitnici zlatne medalje i priznanja Dobitnici zlatne medalje i priznanja Foto: Gimnazija Vukovar

Vukovarski gimnazijalci, učenici prvog razreda prirodoslovno -matematičkog usmjerenja: Fran Hutinec, Karlo Žutić, Ema Stankoski Hrgović i Lara Šijanović, na ovogodišnjem 20.-tom izdanju INOVA – MLADI, prema odluci međunarodnog ocjenjivačkog suda  osvojili su zlatnu medalju i priznanje.

Na 20. jubilarnom izdanju INOVE-MLADI predstavljeno je 184 izloška od čega je u kategoriji srednje škole prijavljeno 59 projekata. Želja i ideja mladih gimnazijalaca je bila privući zainteresirane  kao i širu javnost upoznati sa svojim radom u području primjene arduino tehnologije.

- INOVA-MLADI 20. je po redu izložba inovacija učenika osnovnih i srednjih škola te studenata s međunarodnim djelovanjem koja svojim aktivnostima okuplja i osnažuje učenike i njihove mentore u stvaralačkom, kreativnom i inovativnom radu te nagrađuje najbolje projekte vezane za nastavni proces i program.  Ovogodišnja INOVA bila je u hibridnom izdanju, dijelom u Narodnom sveučilištu Dubrava-Kulturnom centru i dijelom online, a želja i ideja naših učenika je bila privući zainteresirane te širu javnost upoznati sa svojim radom u području primjene arduino tehnologije - rekla je ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko

Uz „živi“ dio izložbe INOVA-MLADI imala je online izdanje uz sudjelovanje inozemnih izlagača iz Taiwana, BiH i Republike Srbije.

Za uspjeh najmlađih vukovarskih gimnazijalaca zaslužna je i ekipa prošlogodišnjih vukovarskih maturanata koji su uvelike pridonijeli ovom uspjehu postavivši za sobom dobre temelje, a ostavivši brojne ideje i pozitivno ozračje te prostor za razvoj u STEM području.

Zbog epidemioloških razloga podjele odličja nije bilo, no mentori vukovarske ekipe Sanja Pavlović Šijanović i Davor Šijanović su osobnom dostavom zaprimili medalje i diplome.

Pročitano 146 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija