NAJNOVIJE
Trogodišnji projekt “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”, uspješno završilo 86 osoba

U Vukovaru je održana završna konferencija trogodišnjeg projekta “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:32)
Kroz video promoviraju potporu za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u suradnji s partnerima Gradom Vukovarom, OŠ Josipa Matoša Vukovar i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, provodi projekt pod nazivom INsport, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:14)
Na području OBŽ 37 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 70-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:13)
U Hrvatskoj 27 preminulih i 776 novooboljelih

U protekla 24 sata zabilježeno je 776 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 3.506. Preminulo je 27 osoba.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:46)
U VSŽ 15 novooboljelih i jedan preminuli

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 15 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:05)
Valentinovo za naše starije sugrađane pod epidemiološkim mjerama

Bračni parovi s 50 i više godina braka i ove će godine u organizaciji Grada Vukovara proslaviti Valentinovo, ali u skladu s epidemiološkim mjerama. 

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 09:48)
Mještani Cvelferije nastavljaju s donacijama za potresom stradala područja

Mještani Cvelferije nastavljaju s prikupljanjem i slanjem donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:58)

Sabo prozvao gradsku vlast za bahatost

Željko Sabo, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vukovar, prozvao je na konferenciji za medije aktualnu vlast i gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu  za bahatost i uzaludno trošenje novca građana grada Vukovara.  Kao jedan od primjera takvoj tvrdnji, Sabo  je naveo Spomen obilježje zaostale granate u središtu Vukovara, koja se tu nalazi u formi muzejske vitrine, nazvavši obilježje rupom u koju je Grad uložio oko pola milijuna kuna.

-Ta rupa i granata u njoj treba nas podsjećati na vrijeme Domovinskoga rata, a znakovi i simboli na ulasku u grad pitanje je koliko koštaju? Ako ova rupa košta pola milijuna kuna, onda vjerujem kako simboli koštaju  i dva milijuna kuna-  rekao je Sabo.

Sabo se osvrnuo i na klizalište koje je ove godine  postavljeno u Perivoju dvorca Eltz  smatrajući kako je u ovim okolnostima  uspostavljanje klizališta na takvom mjestu neprimjereno i nerazumno trošenje novca, kojega je, po Saboovom mišljenju, trebalo utrošiti na pomoć građanima i gospodarstvenicima.

- Naš gradonačelnik sa svojom ekipom ne da ostavlja klizalište, nego ga postavlja na potpuno neodgovarajućem mjestu gdje je bilo  potrebno izgraditi potpuno novu infrastrukturu kako bi klizalište moglo funkcionirati, što je sigurno izazvalo velike troškove. –rekao je Sabo. On je naveo još i pošumljavanje Adice kao promašen i smiješan projekt jer tvrdi kako je Park šuma Adica danas potpuno zapuštena.

-Od posađenih sadnica u prošloj akciji tek ih  se nekoliko primilo, a slamnati krov na restoranu samo što nije pao koliko je sve to zapušteno, žali Bože  – rekao je Sabo podsjetivši kako je Adica u njegovome mandatu gradonačelnika bila potpuno uređena.

Penava: Grad Vukovar doživio  je sramotu zahvaljujući upravo Željku Sabou

Na Saboove prozivke reagirao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, izrazivši svoje čuđenje i žaljenje što svi u gradu Vukovaru nisu za njegov razvoj i napredak i ne gledaju svi blagonaklono na činjenicu da se u Vukovaru neprestano nešto radi i da se Vukovar mijenja krupnim koracima na bolje.

-Kad malo bolje pogledam tko govori, vidimo da  je riječ o čovjeku koji je završio  u zatvoru zbog toga što se nije držao slova zakona i što je manipulirao zakonom. Protiv te osobe se i dalje vode sudski procesi zbog netransparentnog trošenja novca i netransparentnog rada općenito. U  tome smislu razumijem da mi različito vidimo situaciju u gradu i njegove potrebe - rekao je Penava.

Naglasio je kako Grad Vukovar dobrim i kvalitetnim upravljanjem u proteklih sedam godina apsolutno nije imao  niti jedan, ni najmanji problem sa zakonom u smislu rada gradske uprave.

-Nismo bili, niti smo igdje u crnoj kronici,  niti se moglo pročitati kako  smo napravili nešto loše, a kamo li, ne daj Bože, oštetili proračun Grada Vukovara. S druge strane, zahvaljujući predanom i pametnom planiranju i poslovanju Grad Vukovar, kad je riječ o novčanim sredstvima, stoji bolje nego ikada – ustvrdio je Penava.

Istaknuo je kako unatoč sadašnjoj  krizi realiziraju  ne samo projekte o kojima bilo riječi ovih dana nego iznalaze  sredstva pomoći  gospodarstvenicima kojima su do sada već nekoliko puta pomagali, a i nastavit će im izaći u susret. Podsjetio je i na program s radnim bilježnicama kao pomoći najmlađim sugrađanima i njihovim obiteljima te i čitavoga  niza drugih pomoći koje je Grad do sada radio i koje još planira u ovoj godini. Penava je najavio i nove pomoći umirovljenicima s malim mirovinama.

-Onaj tko je imao svoju  priliku i koji ju je propustio i to na vrlo ružan način, naravno da ima pravo  ljutiti se. Ne daj Bože više nikada da se Grad Vukovar nađe u crnim kronikama i da Grad Vukovar i svi naši sugrađani trpe sramotu jer im  se čelni čovjek grada našao na sudskoj klupi kao okrivljenik, kao osuđenik i na kraju krajeva završio i u zatvoru. Mislim da je to sramota svih nas, a  upravo zahvaljujući najviše dotičnome Želju Sabou - poručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Pročitano 219 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija