Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Božinović o kaznama za kršenje mjera

Ministar Božinović Ministar Božinović Foto: Arhiva HRV-a

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  komentirao je najavljene kazne za kršenje mjera nakon održanog online sastanka članova Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina, rekavši kako policija neće upadati u stanove i brojati ljude, ali će sankcionirati kršenja epidemioloških mjera.

- Nitko neće nikome upadati u stan. Dom je zaštićen Ustavom, ali policija može i sada u određenim situacijama na dojavu intervenirati na način da se izađe na teren i ono što je iskustvo u policijskom radu, da u najvećem broju slučajeva građani surađuju - izjavio je Božinović, a prenosi Mediaservis.

Također je rekao i da su  izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti potrebne zbog malog broja ljudi koji sumnjaju u virus ili su uporni u nepridržavanju mjera. Prvo će se prema  prekršiteljima ići s upozorenjem i edukacijom jer, naglasio je Božinović "nije poanta da se nekoga kazni već da se pravilno nosi maska". No, ukoliko se netko ogluši, mogu se  primijeniti prekršajne odredbe.

Pročitano 514 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI