Ispiši ovu stranicu

Dubrovačko-neretvanska županija donirala 16 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj

Donirano 16 tona mandarina Donirano 16 tona mandarina Foto: Valerija Lozančić

U okviru akcije„Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija dobila je šleper mandarina.

Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 16 tona mandarina koje je županu Boži Galiću ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević. Naglasila je kako su ponosni jer ovaj prijateljsko-poslovni odnos traje već 11 godina, a ove su godine povećali količinu mandarina jer se donaciji pridružio i jedan otkupni centar iz Opuzena.
-Još jednom želimo pokazati koliko nam je važna Vukovarsko-srijemska županija, koliko su odnosi između naše dvije županije dobri i pozitivni. Naši su župani uspostavili i jednu divnu poslovnu suradnju na korist svih žitelja obje županije kroz koju će vaši OPG-ovci, ali i naši proizvođači napraviti jedan ogroman pomak u reklamiranju i prodaji svojih proizvoda. To je već krenulo, a nadam se da će se suradnja nastaviti i dalje. Oduševljava nas i županova inicijativa da se što prije uspostavi zračna linija Osijek-Dubrovnik kako bi naši turisti mogli posjetiti i uživati u svim ljepotama Slavonije – rekla je Marević

Župan je zahvalio na vrijednoj donaciji istaknuvši kako je to potvrda prijateljstva dvije županije.
-Naši dobri odnosi traju već godinama. Surađujemo na gospodarskom i kulturnom planu, a ovo je znak pažnje i želje da našu suradnju još više produbimo. Želimo uspostaviti zračnu liniju Osijek-Dubrovnik kako bi naši proizvodi svakodnevno mogli stizati na tržnice Dubrovačko-neretvanske županije i obrnuto, a također i kako bi turisti iz Dubrovnika mogli doći na izlete u Slavoniju – rekao je župan.

Donaciju mandarina župan je odmah uručio fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije te društvima Crvenog križa VSŽ. U ime svih zahvalio je fra Slavko Milić.
-Caritas vukovarskog dekanata djeluje više od 20 godina i stalno skrbi za više 130 obitelji među kojima 70 obitelji koristi jednokratnu pomoć, a ima i oko 70 korisnika pučke kuhinje pa im je svaka pomoć više nego dobrodošla – rekao je fra Slavko Milić..

Pročitano 545 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić