NAJNOVIJE
Trogodišnji projekt “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”, uspješno završilo 86 osoba

U Vukovaru je održana završna konferencija trogodišnjeg projekta “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:32)
Kroz video promoviraju potporu za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u suradnji s partnerima Gradom Vukovarom, OŠ Josipa Matoša Vukovar i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, provodi projekt pod nazivom INsport, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:14)
Na području OBŽ 37 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 70-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:13)
U Hrvatskoj 27 preminulih i 776 novooboljelih

U protekla 24 sata zabilježeno je 776 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 3.506. Preminulo je 27 osoba.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:46)
U VSŽ 15 novooboljelih i jedan preminuli

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 15 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:05)
Valentinovo za naše starije sugrađane pod epidemiološkim mjerama

Bračni parovi s 50 i više godina braka i ove će godine u organizaciji Grada Vukovara proslaviti Valentinovo, ali u skladu s epidemiološkim mjerama. 

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 09:48)
Mještani Cvelferije nastavljaju s donacijama za potresom stradala područja

Mještani Cvelferije nastavljaju s prikupljanjem i slanjem donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:58)

Dubrovačko-neretvanska županija donirala 16 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj

Donirano 16 tona mandarina Donirano 16 tona mandarina Foto: Valerija Lozančić

U okviru akcije„Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija dobila je šleper mandarina.

Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 16 tona mandarina koje je županu Boži Galiću ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević. Naglasila je kako su ponosni jer ovaj prijateljsko-poslovni odnos traje već 11 godina, a ove su godine povećali količinu mandarina jer se donaciji pridružio i jedan otkupni centar iz Opuzena.
-Još jednom želimo pokazati koliko nam je važna Vukovarsko-srijemska županija, koliko su odnosi između naše dvije županije dobri i pozitivni. Naši su župani uspostavili i jednu divnu poslovnu suradnju na korist svih žitelja obje županije kroz koju će vaši OPG-ovci, ali i naši proizvođači napraviti jedan ogroman pomak u reklamiranju i prodaji svojih proizvoda. To je već krenulo, a nadam se da će se suradnja nastaviti i dalje. Oduševljava nas i županova inicijativa da se što prije uspostavi zračna linija Osijek-Dubrovnik kako bi naši turisti mogli posjetiti i uživati u svim ljepotama Slavonije – rekla je Marević

Župan je zahvalio na vrijednoj donaciji istaknuvši kako je to potvrda prijateljstva dvije županije.
-Naši dobri odnosi traju već godinama. Surađujemo na gospodarskom i kulturnom planu, a ovo je znak pažnje i želje da našu suradnju još više produbimo. Želimo uspostaviti zračnu liniju Osijek-Dubrovnik kako bi naši proizvodi svakodnevno mogli stizati na tržnice Dubrovačko-neretvanske županije i obrnuto, a također i kako bi turisti iz Dubrovnika mogli doći na izlete u Slavoniju – rekao je župan.

Donaciju mandarina župan je odmah uručio fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije te društvima Crvenog križa VSŽ. U ime svih zahvalio je fra Slavko Milić.
-Caritas vukovarskog dekanata djeluje više od 20 godina i stalno skrbi za više 130 obitelji među kojima 70 obitelji koristi jednokratnu pomoć, a ima i oko 70 korisnika pučke kuhinje pa im je svaka pomoć više nego dobrodošla – rekao je fra Slavko Milić..

Pročitano 127 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija