Ispiši ovu stranicu

Sanacija stubišta i pročelja zgrade Sportske dvorane u Borovu naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim suradnicima obišao je Sportsku dvoranu u Borovu naselju, na kojoj je u tijeku obnova stubišta i pročelja zgrade. Potreba za obnovom iskazala se nakon završetka radova na Trgu Dražena Petrovića. Pročelja stubišta na ovoj zgradi nemaju termoizolaciju pa osim gubitaka u energiji dolazi do stalnog ljuštenja boje uslijed vlage i vanjskih vremenskih prilika. Kao podloga za obnovu zgrade iskorišten je projekt energetske obnove dvorane koji je izrađen u okviru EU projekta koji je završio prije tri godine. Gradonačelnik Penava prilikom obilaska zgrade Sportske dvorane rekao je kako su stubišta Sporske dvorane nekada bila najljepši dio, no obnovom Gradskog zatvorenog plivališta i Trga Dražena Petrovića sada su postala najružniji dio.

-Nakon što smo posljednjih nekoliko godina milijune kuna uložili u sportsku infrastrukturu nastavljamo i dalje tim tempom. Nedavno je obnovljen Trg Dražena Petrovića koji ima moderan europski izgled, u neposrednoj je blizini Gradsko zatvoreno plivalište i Sportska dvorana. Ono što je prije svih uloženih milijuna, u navedene objekte, bio najljepši dio, sada je najružniji. Govorim o stubištima na Sportskoj dvorani za koje je osigurano 264.000,00 kuna za obnovu i sanaciju kako bi cjelokupan ovaj dio bio bez slabe točke – rekao je gradonačelnik te dodao kako osim na Sportskoj dvorani grad Vukovar paralelno sanira i objekt na stadionu HNK Lipovača i gradski stadion u Vukovaru.

-Gradski stadion obnavljamo s 12,5 milijuna kuna što znači da se višemilijunska sredstva kontinuirano ulažu u grad Vukovar čime dižemo standard sportskih objekata. Svemu tome cilj je da naši sugrađani imaju priliku baviti se tjelesnim aktivnostima – rekao je gradonačelnik.

Obnovom su predviđeni fasaderski radovi koji uključuju izvođenje termoizolacijskog sustava, limarski radovi kroz koje će se urediti opšava obloga krova i pročelja, ugradit će se limene klupčice i izraditi zaštitne kutije za vanjsku jedinicu chilera, predviđeni su i strojarski radovi kroz koje će se ukloniti sve vanjske jedinice chilera sa pročelja dvorane na izmještenu lokaciju. Izmjestit će se plinske instalacije te će se ugraiti videonadzor na novouređeni trg Dražena Petrovića. Kroz obnovu će se očistiti i limena pročelja dvorane koja su oštećena u tuči prošle godine.

Završetak radova očekuje se kroz desetak dana rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo te dodao kako u planu imaju još radova.

-Ovaj dio obnove trebao bih završiti za desetak dana, a ono što bi sljedeće trebali raditi, također u suradnji s Gradom odnosno preko Intervencijskog plana, trebali bi zamijeniti kompletnu rasvjetu i napraviti preinake u strojarnici. Sve je ovo dio energetske obnove koja će osim estetskog uređenja značiti i uštede u energiji – rekao je Szabo.  

Pročitano 605 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI