Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj 2900 novo zaraženih, 75 umrlo od COVID-a 19

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je tijekom online sastanka s premijerom i županima o današnjem broju novozaraženih i preminulih od koronavirusa.

-Danas imamo 2900 novozaraženih. Jučer je bilo hospitalizirano 2358 bolesnika. Dakle, to je jedno ekstremno opterećenje na zdravstveni sustav i samo zahvaljujući našim ranijim pripremama uspjevamo odgovoriti na takve zahtjeve. Imamo 255 osoba na respiratoru. Nažalost, imamo danas još jedan neslavan rekord, 75 ljudi je preminulo.-rekao je Beroš, a prenosi Mediaservis.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao je brojke nisu dobre, naročito broj hospitaliziranih, preminulih i onih na respiratorima. 

-Taj broj nam je na tjednoj razini u rastu. Zadnji tjedan smo imali 15 posto više nego tjedan ranije- rekao je Capak, dodajući da imamo čitav niz mikro-žarišta iz kojih se bolest širi.

 -S novim mjerama smo pokušali ograničiti broj kontakata vrlo značajno kroz mjere koje se odnose na okupljanja ljudi. Paralelno s donošenjem tih mjera radimo intenzivno na povećanju broja testiranja i što se tiče PCR-a, a uveli smo i mogućnost brzih antigenskih testiranja jer osim smanjenja kontakata strahovito je važno što prije otkriti pozitivne osobe- rekao je Capak.

Pročitano 506 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI