Ispiši ovu stranicu

Gradska knjižnica Vinkovci u novim prostorima

Radovi na novoj gradskoj knjižnici Radovi na novoj gradskoj knjižnici Foto: Novosti.hr

U tijeku su radovi na izgradnji nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Radovi na objektu vrijednom 47,6 milijuna kuna počeli su u veljači, a trebali bi biti dovršeni 2023. godine  kada bi Vinkovci trebali dobiti veliku, modernu i funkcionalnu knjižnicu posebnog vizualnog identiteta.

Izvođači radova su vinkovačke tvrtke Watmont i Suhomont.
-Počeli smo s betonažom stropne ploče prizemlja, a poslije toga ostale su još dvije etaže. Planirali smo do kraja godine staviti zadnju ploču krovišta, ali nećemo uspjeti zbog vremenskih uvjeta pa će ova faza biti završena do kraja siječnja 2021. Poslije toga krećemo prema fasadi i unutarnjim radovima koji obuhvaćaju struju, grijanje, tehnologiju i ostalo - pojasnio je predstavnik izvoditelja radova Igor Jozanović dodavši kako su, unatoč lošem vremenu, zadovoljni dinamikom izvođenja radova. Faza radova na betonaži stropnih ploča košta oko 10 milijuna kuna.

-Jako smo zadovoljni dosadašnjim procesom izvođenja radova koji teku neometano i plan nam je do početka 2023. godine završiti sve radove i napokon otvoriti knjižnicu – rekla je Marija Liščić Drmić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam.

Ravnateljica knjižnice Vedrana Lugić naglasila je kako će knjižnica biti novo okupljalište svih generacija, kako samih korisnika, tako i ostalih građana grada Vinkovaca.
- Novim prostorima bit će ispunjena vizija i misija knjižnice i ona će zaista moći ispuniti sva očekivanja - izjavila je Lugić, dodavši kako knjižnica trenutno broji 6.500 korisnika.

Površina objekta je 4.482,17 m2, ima podrum, prizemlje i dvije etaže.
U prizemlju su ulazni hol s garderobom, info pultom i dijelom za sjedenje, spremište mobilijara, dizalo i otvoreno stubište, požarno stubište, teretno dizalo, caffebar s toaletima i planiranom budućom terasom. Na prvom katu nalazi se hodnik, toaleti, uključujući toalet za invalide, ostava, kutak za roditelje, prostorije za predškolsku djecu, mlade, slijepe i slabovidne, djecu i roditelje, periodika i posudba (odrasli) te uredi. Na drugom katu smještene su prostorije za administraciju, studijski rad, stručnu literaturu, elektronička radionica, prostor za radionice i programe, „Cibalitana“, „Vanja Radauš“ te prostorija za informatičara i server, kao i toaleti za posjetitelje. U podrumu se nalazi arhiva.

Pročitano 565 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić