Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava sa suradnicima sudjelovao u akciji pošumljavanja Parke šume Adica

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić sudjelovao je i ove godine u  akciji pošumljavanja Park-šume Adica.  U okviru akcije na dijelovima šume gdje su prorijeđeni nasadi zasadit će se preko 500 sadnica rekao je Penava te dodao kako je riječ o oko 450 sadnica hrasta lužnjaka i oko 150 sadnica jasena.

-Park šuma Adica omiljeno je izletište Vukovaraca, pa stoga o njemu treba voditi brigu, jer zbog starosti, vremenskih nepogoda ali i bolesti  pojedino drveće odumire pa šumu sustavno treba pomlađivati novim sadnicama. Trebamo stalno buditi svijest kod ljudi kako trebamo živjeti u skladu s prirodom i obnavljati što je moguće više zelenih površina-rekao je Penava.

Gradonacelnik sadi drvo

Gradonačelnik Vukovara je naglasio kako Grad sustavno skrbi o zelenim površinama u Vukovaru te podsjetio kako je, osim obnavljanja nasada u Park šumi Adica, Grad posadio i drvorede japanske trešnje na šetnici uz Dunav.

- Posadili smo i drvored lipe uz šetnicu kraj Vuke u suradnji s Lions klubom Vukovar, a u planu nam je i obnova zaštićenoga drvoreda  lipe u Županijskoj ulici- rekao je gradonačelnik te najavio i aktivnosti u hortikulturi kroz  osmišljavanje uređenja ulica koje vode u grad i  iz grada, na način da se planski posade drvoredi u tim ulicama kako bi grad postao uistinu jedna hortikulturalno planski uređena sredina.

Sukladno trenutnim ograničenjima i odlukama Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, akcija je prilagođena epidemiološkim mjerama pa stoga kao što je o bilo u prethodnim akcijama, u njoj nisu sudjelovali građani  Vukovara, nego su sadnju obavili  djelatnici javnih radova.

Pročitano 614 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI