Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima o perspektivama i razvoju novinarstva

Hrvoje Zovko i Maja Sever Hrvoje Zovko i Maja Sever HINA

Pod sloganom „Quo vadis hrvatsko novinarstvo“ u Vinkovcima je počeo prvi „Media In Time“ festival posvećen perspektivama razvoja novinarstva u Hrvatskoj i otvaranju komunikacijskih kanala između sudionika i kreatora medijske scene i korisnika medijskih sadržaja.

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever rekla je da su za novinarstvo u Hrvatskoj vremena teška te da se od novinara očekuje da budu međusobno solidarni.

Rekla je nije donesena nacionalna medijska strategija ni potpisan nacionalni kolektivni ugovor, a Zakon o medijima nije primjeren suvremenom dobu.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko upozorio je da su lokalni novinari i mediji izloženi teroru 'lokalnih šerifa', a u posljednje vrijeme to je izraženo sudskim tužbama.

Naveo je da je samo ove godine podignuto protiv novinara najmanje 905 tužbi kojima se potražuje 68 milijuna kuna.

Tužbe podižu lokalni moćnici i najviši državni dužnosnici, a novinare tuže i suci pa su tuženi praktično u bezizlaznoj situaciji.

Festival je pokrenula Udruga za medijsku kulturu, pluralizam i komunikaciju „Press+“ iz Vinkovaca čiji je predsjednik Željko Draženović.

Pročitano 715 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun