Ispiši ovu stranicu

Tijekom vikenda pojačani nadzor provođenja epidemioloških mjera u Osječko-baranjskoj županiji

Tijekom vikenda pojačani nadzor provođenja epidemioloških mjera u Osječko-baranjskoj županiji Foto: Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 611 uzoraka od kojih je 222 bilo pozitivno na koronavirus, priopćeno je iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novoovopozitivnih osoba opet ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima, zatim Đakova, Belišća, Našica i Valpova te općina Čepin, Đurđenovac i Bizovac, odnosno novooboljeli su s područja 62 naselja Osječko-baranjske županije.

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 222 osobe oboljele od COVID-19, i to 185 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih su 39 na respiratoru,  a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek preminulo je četvero ljudi zaraženih koronavirusom i to tri žene -  iz Meca rođena 1930. godine, iz Širokog Polja rođena 1942. godine te iz Osijeka rođena 1948. godine kao i jedan muškarac iz Đakova, rođen 1936. godine.

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2 407 osoba.

Policija je provela 14 provjera osoba u samoizolaciji, i to 12 samoinicijativnih i dvije po dojavi građana. Jedna od dojava je bila točna, a kršenje mjere samoizolacije počinila je osoba iz Osijeka.

Kako ističe dr. sc. Zeljko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, i dalje se povećava broj hospitaliziranih oboljelih osoba, kao pacijenata i na respiratoru, pa je popunjenost kapaciteta KBC-a za COVID bolesnike 82 posto. Svakodnevno se pet pacijenata prebacuje iz KBC-a u našičku bolnicu koja je sekundarni COVID-centar za Osječko-baranjsku županiju.

- Imamo puno prijema oboljelih, ali i otpusta. Od početka epidemije iz bolnice je otpušteno više od 700 hospitaliziranih i liječenih zbog COVID-19. Na žalost, preživljenje pacijenata u respiracijskom centru je 50-60 posto, pa je značajan broj ukupno preminulih upravo od pacijenata koji su liječeni uz pomoć respiratora - rekao je dr. Zubčić nakon danas održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Županijski stožer CZ danas je dao preporuke da se pojača nadzor nad provođenjem mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera, pa će pojačane kontrole tijekom vikenda biti osobito u trgovačkim centrima.

- Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera. Odore su danas uručene predstavnicima sedam gradova s područja Osječko-baranjske županije, a tijekom vikenda oprema će biti uručena općinskim stožerima civilne zaštite - rekao je pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec.

 

Pročitano 674 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar