Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Nova turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara

Nova turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara Foto: J. Vrdoljak

S ciljem stvaranja novog vizualnog identiteta barokne jezgre i njezine prezentacije, podizanjem kvalitete informiranja gostiju i unaprjeđenja kvalitete njihova boravka te podizanjem kvalitete turističke ponude, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić predstavili su kod Bećarskog križa novu turističku signalizaciju barokne jezgre grada Vukovara.

Riječ je o projektu koji je realiziran u suradnji grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar, Konzervatorskog odjela Vukovar i Turističke zajednice grada Vukovara. Po riječima gradonačelnika Penave, želja je ovom pričom na atraktivan način svim posjetiteljima i građanima prikazati sve ljepote Vukovara.

- Modernim prikazom u tri oblika smo prikazali kulturne spomenike s područja grada Vukovara. Priča se ponajprije bazira na baroknoj jezgri koja je zaštićeno kulturno dobro, ali i na čitavom dijelu drugih objekata značajnih za povijest, kulturu i turistički aspekt ovoga grada. Broj postavljene turističke signalizacije nije konačan jer je projekt koncipiran tako da se može nadograđivati, a iz podataka se mogu iščitati vrlo lijepe priče o povijesti Vukovara za koje vjerujem da ne znaju niti mnogi Vukovarci. S obzirom da sam pedagog, zanima me kako će se to reflektirati na mlade koji, ako će imati strpljenja stati i pročitati, doista će moći nešto i naučiti o bogatoj povijesti Vukovara – rekao je Penava predstavljajući projekt.  

Ovim projektom obuhvaćena je izrada 39 destinacijskih ploča koje su pričvršćene na fasade ili su samostojeće, te tri orijentacijske ploče, odnosno putokazi i tri totema s mapom grada i popisom svih destinacijskih ploča. Tekstovi i fotografije su pripremljeni u suradnji s Konzervatorskim odjelom i Gradskim muzejom Vukovar, a tekstovi su prevedeni na engleski jezik.

- Cjelokupni koncept projekta je bio fotografijom i tekstom prikazati životni ciklus pojedinih objekata, vrijeme njihova nastanka i značenje, potom njihova sudbina tijekom Domovinskog rata te zahvala pojedinim donatorima obnove – rekla je direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić.

Neke od postavljenih ploča imaju QR kodove preko kojih se može dobiti više informacija.

Ukupna vrijednost projekta je 145.466,15 kn, od kojih je u cijelosti iz gradskog proračuna plaćen dizajn ploča u iznosu 36.778,65 kn.

 

Pročitano 636 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI