NAJNOVIJE
Trogodišnji projekt “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”, uspješno završilo 86 osoba

U Vukovaru je održana završna konferencija trogodišnjeg projekta “EduAkcija - edukacijom do povećanja zapošljivosti”.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:32)
Kroz video promoviraju potporu za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u suradnji s partnerima Gradom Vukovarom, OŠ Josipa Matoša Vukovar i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, provodi projekt pod nazivom INsport, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:14)
Na području OBŽ 37 novozaraženih, jedna osoba umrla

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna 70-godišnja osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 11:13)
U Hrvatskoj 27 preminulih i 776 novooboljelih

U protekla 24 sata zabilježeno je 776 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 3.506. Preminulo je 27 osoba.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:46)
U VSŽ 15 novooboljelih i jedan preminuli

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 15 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 13 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu.

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 10:05)
Valentinovo za naše starije sugrađane pod epidemiološkim mjerama

Bračni parovi s 50 i više godina braka i ove će godine u organizaciji Grada Vukovara proslaviti Valentinovo, ali u skladu s epidemiološkim mjerama. 

(Četvrtak, 21 Siječanj 2021 09:48)
Mještani Cvelferije nastavljaju s donacijama za potresom stradala područja

Mještani Cvelferije nastavljaju s prikupljanjem i slanjem donacija stočne hrane za stradala poljoprivredna gospodarstva u području zahvaćenom potresom.

(Srijeda, 20 Siječanj 2021 16:58)

Nova turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara

Nova turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara Foto: J. Vrdoljak

S ciljem stvaranja novog vizualnog identiteta barokne jezgre i njezine prezentacije, podizanjem kvalitete informiranja gostiju i unaprjeđenja kvalitete njihova boravka te podizanjem kvalitete turističke ponude, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić predstavili su kod Bećarskog križa novu turističku signalizaciju barokne jezgre grada Vukovara.

Riječ je o projektu koji je realiziran u suradnji grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar, Konzervatorskog odjela Vukovar i Turističke zajednice grada Vukovara. Po riječima gradonačelnika Penave, želja je ovom pričom na atraktivan način svim posjetiteljima i građanima prikazati sve ljepote Vukovara.

- Modernim prikazom u tri oblika smo prikazali kulturne spomenike s područja grada Vukovara. Priča se ponajprije bazira na baroknoj jezgri koja je zaštićeno kulturno dobro, ali i na čitavom dijelu drugih objekata značajnih za povijest, kulturu i turistički aspekt ovoga grada. Broj postavljene turističke signalizacije nije konačan jer je projekt koncipiran tako da se može nadograđivati, a iz podataka se mogu iščitati vrlo lijepe priče o povijesti Vukovara za koje vjerujem da ne znaju niti mnogi Vukovarci. S obzirom da sam pedagog, zanima me kako će se to reflektirati na mlade koji, ako će imati strpljenja stati i pročitati, doista će moći nešto i naučiti o bogatoj povijesti Vukovara – rekao je Penava predstavljajući projekt.  

Ovim projektom obuhvaćena je izrada 39 destinacijskih ploča koje su pričvršćene na fasade ili su samostojeće, te tri orijentacijske ploče, odnosno putokazi i tri totema s mapom grada i popisom svih destinacijskih ploča. Tekstovi i fotografije su pripremljeni u suradnji s Konzervatorskim odjelom i Gradskim muzejom Vukovar, a tekstovi su prevedeni na engleski jezik.

- Cjelokupni koncept projekta je bio fotografijom i tekstom prikazati životni ciklus pojedinih objekata, vrijeme njihova nastanka i značenje, potom njihova sudbina tijekom Domovinskog rata te zahvala pojedinim donatorima obnove – rekla je direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić.

Neke od postavljenih ploča imaju QR kodove preko kojih se može dobiti više informacija.

Ukupna vrijednost projekta je 145.466,15 kn, od kojih je u cijelosti iz gradskog proračuna plaćen dizajn ploča u iznosu 36.778,65 kn.

 

Pročitano 222 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija