Ispiši ovu stranicu

Udruga Franak: Protivimo se reguliranju kamata političkom voljom

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva
Iz Udruge Franak poslali su priopćenje te istaknuli kako ne prihvaćaju da se kamate reguliraju isključivo političkom voljom ministra financija kao što je najavio Slavko Linić. Zahtijevaju da se način obračuna kamata na dugoročne kredite propiše zakonom, jer se ''ovo pitanje ne smije regulirati internim odlukama u čijem definiraju ne sudjeluje i javnost''.
- Formule za izračun kamata moraju biti ugovorene i određene na transparentan i pravedan način s parametrima koji su potpuno jasni – rekao je HRV-u Vlado Iljkić predsjednik Udruge Franak Vukovarsko-srijemske županije.  
 
U udruzi ne  odustaju od zahtjeva da se formula za izračun promjenjive kamatne stope u postojećim kreditima, u kojima se sve do danas kamata mijenja na nezakonit način, određuje na temelju početnih parametara koji su vrijedili na početku svakoga pojedinog ugovornog odnosa.  
 
Također zahtijevaju da se predstavnike udruge uključi u radno tijelo za izradu novog prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama. 
 
Pročitano 1988 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac