NAJNOVIJE
Božinović o kaznama za kršenje mjera

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  komentirao je najavljene kazne za kršenje mjera nakon održanog online sastanka članova Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina, rekavši kako policija neće upadati u stanove i brojati ljude, ali će sankcionirati kršenja epidemioloških mjera.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 17:03)
Otvara se novih 55 radnih mjesta u Vukovaru

Otvaranjem novog pozivnog centra u Vukovaru CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider koji  posluje u sastavu Adris grupe, nastavlja sa širenjem poslovanja. S radom u Vukovaru već je krenulo 25 novozaposlenih djelatnika, a pokreće se i natječaj za otvaranje dodatnih 30 radnih mjesta, priopćeno je iz Korporativnih komunikacija.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 16:41)
U Gradskoj knjižnici Vukovar, predavanje na temu HIV i AIDS

Kako bi ljudima pomogli u prevenciji različitih bolesti, u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika, u  Gradskoj knjižnici Vukovar. mr. sc. Darko Mijatović će u 19 sati održati predavanje na temu „HIV i AIDS“.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 16:27)
Dubrovačko-neretvanska županija donirala 16 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj

U okviru akcije„Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija dobila je šleper mandarina.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 16:25)
Sanacija stubišta i pročelja zgrade Sportske dvorane u Borovu naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim suradnicima obišao je Sportsku dvoranu u Borovu naselju, na kojoj je u tijeku obnova stubišta i pročelja zgrade. Potreba za obnovom iskazala se nakon završetka radova na Trgu Dražena Petrovića. Pročelja stubišta na ovoj zgradi nemaju termoizolaciju pa osim gubitaka u energiji dolazi do stalnog ljuštenja boje uslijed vlage i vanjskih vremenskih prilika. Kao podloga za obnovu zgrade iskorišten je projekt energetske obnove dvorane koji je izrađen u okviru EU projekta koji je završio prije tri godine. Gradonačelnik Penava prilikom obilaska zgrade Sportske dvorane rekao je kako su stubišta Sporske dvorane nekada bila najljepši dio, no obnovom Gradskog zatvorenog plivališta i Trga Dražena Petrovića sada su postala najružniji dio.

-Nakon što smo posljednjih nekoliko godina milijune kuna uložili u sportsku infrastrukturu nastavljamo i dalje tim tempom. Nedavno je obnovljen Trg Dražena Petrovića koji ima moderan europski izgled, u neposrednoj je blizini Gradsko zatvoreno plivalište i Sportska dvorana. Ono što je prije svih uloženih milijuna, u navedene objekte, bio najljepši dio, sada je najružniji. Govorim o stubištima na Sportskoj dvorani za koje je osigurano 264.000,00 kuna za obnovu i sanaciju kako bi cjelokupan ovaj dio bio bez slabe točke – rekao je gradonačelnik te dodao kako osim na Sportskoj dvorani grad Vukovar paralelno sanira i objekt na stadionu HNK Lipovača i gradski stadion u Vukovaru.

-Gradski stadion obnavljamo s 12,5 milijuna kuna što znači da se višemilijunska sredstva kontinuirano ulažu u grad Vukovar čime dižemo standard sportskih objekata. Svemu tome cilj je da naši sugrađani imaju priliku baviti se tjelesnim aktivnostima – rekao je gradonačelnik.

Obnovom su predviđeni fasaderski radovi koji uključuju izvođenje termoizolacijskog sustava, limarski radovi kroz koje će se urediti opšava obloga krova i pročelja, ugradit će se limene klupčice i izraditi zaštitne kutije za vanjsku jedinicu chilera, predviđeni su i strojarski radovi kroz koje će se ukloniti sve vanjske jedinice chilera sa pročelja dvorane na izmještenu lokaciju. Izmjestit će se plinske instalacije te će se ugraiti videonadzor na novouređeni trg Dražena Petrovića. Kroz obnovu će se očistiti i limena pročelja dvorane koja su oštećena u tuči prošle godine.

Završetak radova očekuje se kroz desetak dana rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo te dodao kako u planu imaju još radova.

-Ovaj dio obnove trebao bih završiti za desetak dana, a ono što bi sljedeće trebali raditi, također u suradnji s Gradom odnosno preko Intervencijskog plana, trebali bi zamijeniti kompletnu rasvjetu i napraviti preinake u strojarnici. Sve je ovo dio energetske obnove koja će osim estetskog uređenja značiti i uštede u energiji – rekao je Szabo.  

(Utorak, 01 Prosinac 2020 13:58)
Penava o Sučiću i Šeremetu: Ponašanje nespojivo s dužnostima koje obavljaju

„Ne mogu pozdraviti ponašanje Stjepana Sučića ni Krunoslava Šeremeta, ne mogu naći ni opravdanje“, odgovorio je gradonačelnik Ivan Penava na pitanje novinara kako komentira nedavni incident u središtu Vukovara.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 12:38)
Policija zabilježila četiri prometne nesreće, od kojih jednu s teže ozlijeđenom osobom

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta  od kojih dvije u Vukovaru i jedna u  Apševcima  te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, izvijestila je policija.

Naime, u ponedjeljak 30. studenog oko 15,40 sati, u Borovu, u Željezničkoj ulici, nepoznata vozačica bicikla je nepropisno upravljala te tom prilikom naletjela na 67-godišnju vozačicu bicikla, koja je pravilno upravljala vozilom.

Spomenutoj vozačici bicikla (67-godišnjakinji) je u Nacionalnoj memorijalnoj  bolnici Vukovar pružena liječnička pomoć, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede, neopasne po život. Uzročnici ove prometne nesreće, radi zadobivenih ozljeda navedene sudionice, slijedi kaznena prijava nadležnome državnom odvjetništvu.

(Utorak, 01 Prosinac 2020 11:36)

Pavliček u Saboru: “ Polaganje ‘venca’ sa srpskom trobojnicom u Dunav u Vukovaru jednako je polaganju vijenca njemačkim vojnicima u Auschwitzu“

Saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako mu je dužnost reagirati na događanja u Vukovaru proteklih dana. Naglasio je kako se ovih dana govori o pomirbi Hrvata i Srba i da taj proces nitko neće moći zaustaviti te  žrtvama, ali da nitko ne govori  o tome tko su uzroci tih žrtava.

- Premijer govori o pomirbi nama koji smo se prije 22 godine vratili u razrušeni i spaljeni grad,koji već 22 godine živimo s onima koji su pucali po našim braniteljima i civilima, koji živimo u gradu u kojima su odvojeni vrtići, osnovne i srednje škole jer to državni zakon omogućuje, koji živimo u gradu gdje postoje pojedinci koji znaju gdje su sahranjeni naši najmiliji, ali to ne žele reći, gdje pojedinci slave svatove sa srbijanskim zastavama i dižu tri prst u zrak, a nama psuju majku ustašku… Nama priča o pomirbi i europskim vrijednostima, neka dođe živjeti u Vukovar 365 dana pa će znati što je pomirba i suživot – rekao je Pavliček te dodao kako je kaolicijski partner vladajućih uspio postići da svi govore samo o žrtvama, a nitko ne govori o tome tko je uzrok svih tih žrtava te da su žrtve i agresori izjednačeni.

-Zadnjih nekoliko dana govori se samo o tome hoće li Pupovac, Milošević i Matić doći u Vukovar i Škabrnju i kakvu će izjavu dati, a nitko više ne spominje žrtve te Škabrnje. Pravi hrvatski dužnosnici u Škabrnji i Vukovaru trebali su biti još prije dvadeset godina – rekao je Pavliček te upitao za koga je taj trojac 17. 11. bacio vijenac sa srpskom trobojnicom u Vukovaru u Dunav.
-Reći ću vam za koga. Za one koji su u travnju, svibnju i lipnju 1991. u svojim podrumima prikupljali oružje i prehrambene proizvode i planirali velikosrpsku agresiju na RH. Ovo je presedan. Još se u povijesti čovječanstva nije dogodilo da se, u mjestu najvećeg stradanja jednog naroda, u gradu Vukovaru koji je natopljen krvlju 2.717 nevinih žrtava, odaje počast onima koji su planirali velikosrpsku pobunu na tu istu državu. Zamislite da Nijemci odu u Auschwitz i poklone se svojim ubijenim vojnicima i za njih upale svijeće i polože vijenac – zaključuje Pavliček.
Rekao je kako je dolazak Verana Matića, izaslanika predsjednika Republike Srbije u Vukovar i klanjanje žrtvama Ovčare humana gesta pojedinca, ali da ne vjeruje kako je to službena politika Srbije.
-Neka gospodin Vučić pošalje  arhive vukovarske bolnice, arhive JNA koji pokazuju gdje su sahranjeni naši najmiliji, neka isplati ratnu štetu… to je znak pomirbe i pogled u budućnost, a sve ostalo velika je predstava pojedinaca koja nama Vukovarcima unosi nemir - poručio je Pavliček.

Pročitano 210 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija