Ispiši ovu stranicu

Nove mjere protiv koronavirusa

Nove mjere protiv koronavirusa Foto: Hrv arhiva

Hrvatska je dobila nove strože epidemiološke mjere nakon što je danas zabilježeno 2958 novih slučajeva zaraze, a primjenjivat će se od subote u ponoć do 15. prosinca.

Iako se, prema riječima Nacionalnog stožera Civilne zaštite, stopa rasta broja novozaraženih stabilizirala, zaključeno je da nije ostvaren značajniji pad kojim bi se rasteretio bolnički sustav. Stoga se od ponoći sa subote na nedjelju uvode nove mjere koje će ograničiti javna okupljanja do 25 osoba. Isto je i s pogrebima na kojima se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom. Na svadbama će biti dopušteno 15, a na privatnim svečanostima 10 osoba. S radom, poštivajući mjere, nastavljaju kina i kazališta, dok će noćni klubovi i barovi te casina svoja vrata morati zatvoriti. Ugostiteljski objekti radit će do 22 sata, a nakon 22 sata svugdje je zabranjena prodaja alkoholnih pića, najavio je čelnik Stožera Davor Božinović.

U Hrvatskoj je stopa mortaliteta 282,4 na milijun stanovnika, čime smo na 13, mjestu liste zemalja EU, rekao je epidemiolog Krunoslav Capak.

Pročitano 574 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić