Ispiši ovu stranicu

Na današnji su dan mučki ubijeni Siniša Glavašević i Branimir Polovina

U znak sjećanja na Sinišu Glavaševića, novinara, urednika, ratnog izvjestitelja i književnika  i tehničara HRV-a Branimira Polovinu koji su na današnji dan prije 29 godina mučki ubijeni na Ovčari, predstavnica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić i direktor Hrvatskog radija Vukovar Robert Rac u prisutnosti djelatnika HRV-a, položili su vijenac i zapalili svijeću podno Sinišine spomen biste u holu zgrade HRV-a.

- Danas smo u ime svih organizatora tradicionalno položili vijenac i zapalili svijeću. Ljubav prema gradu nikada ne prestaje i vjerujem da ćemo i svih sljedećih godina kroz uspomenu na našeg sugrađanina Sinišu Glavaševića njegovati upravo taj humanitarni aspekt njegovog života, koji je prestrašno i prerano završio – rekla je Jelena Miškić.

Direktor Hrvatskoga radija Vukovar Robert Rac istaknuo je kako je Siniša Glavašević bio novinar, ali i književnik, čija su prozna djela ispunjena bezgraničnom ljubavlju i iskrenošću prema gradu i prijateljima.  

-Na ovaj način odali smo dužnu počast za sve što je Siniša učinio 1991. godine. Siniša Glavašević dao je nemjerljiv doprinos i svoj obol kada je u pitanju širenje istine o strahotama i vukovarskom paklu. Jednako tako, dao je mali, ali nemjerljiv doprinos hrvatskoj književnosti i literaturi kroz svoju zbirku Priče iz Vukovara koja širi sve ono što bi mi trebali živjeti svaki dan – 365 dana u godini – naglasio je Rac.

Pročitano 883 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI