Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U OBŽ 132 novozaraženih, a pet je osoba umrlo

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 382 uzorka od kojih je 138 pozitivno na koronavirus, priopćeno je iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (84), Belišće (9), Đakovo (7), Valpovo (7), Donji Miholjac (5), Beli Manastir (4) i Našice (1). Šest novopozitivnih osoba su s područja općine Bizovac, Čepina četiri, Petrijevaca tri te Darde dvije. Po jedna osoba je s područja općina Erdut, Đurđenovac, Ernestinovo, Gorjani, Satnica Đakovačka i Vladislavci.

Trenutno je na bolničkom liječenju ukupno 171 osoba oboljela od COVID-19, i to 33 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a 138 u KBC-u Osijek, od kojih su 24 osobe na respiratoru.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba oboljelih od COVID-19 koje su bile na bolničkom liječenju, a imali su i druga oboljenja. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminula je ženska osoba iz Osijeka rođena 1981. godine i tri muške osobe; iz Čepina rođen 1939. godine, iz Satnice rođen 1958. godine te iz Osijeka rođen 1983. godine. U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je ženska osoba iz Ladimirevaca, rođena 1951. godine.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 5.161osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.

Policija je provela 42 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, međutim jedna dojava građana o kršenju samoizolacije osobe iz Osijeka bila je točna.

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji na području Osječko-baranjske županije danas (11. studenoga 2020. godine) raspravljali su članovi Županijskog stožera civilne zaštite. Između ostalog, rečeno je kako je situacija u školama na području županije zadovoljavajuća. Trenutno je pozitivno ukupno132 učenika i djelatnika škola, a 938 je u samoizolaciji. Međutim, zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Donjeg Miholjca, a uz suglasnost epidemiologa i Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ od danas do 22. studenoga 2020. godine nastava u Osnovnoj školi Augusta Harambašića i Srednjoj školi Donji Miholjac u Donjem Miholjcu održavat će se po modelu C, odnosno na daljinu, a potom (do nove odluke) po modelu B.

Pročitano 417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI