Ispiši ovu stranicu

Stožer protiv getoizacije

Slažu se da podijeljeno školstvo vodi getoizaciji srpske etničke zajednice Slažu se da podijeljeno školstvo vodi getoizaciji srpske etničke zajednice Foto: Arhiv HRV

Povjerenstvo za temeljna i pravna pitanja koje funkcionira u  okviru Stožera za obranu  hrvatskog Vukovara reagiralo je priopćenjem za javnost nakon objavljenih rezultata istraživanja koje su tijekom desetogodišnjega razdoblja u Vukovaru proveli stručnjaci s Filozofskog fakulteta u Zagrebu na temu Škola i socijalna integracija mladih u Vukovaru. Oni pokazuju da čak 78 posto Hrvata i 86 posto Srba u Vukovaru smatraju da je podijeljeno školovanje prepreka stvaranju boljih međuetničkih odnosa. Vlado Iljkić, predsjednik ovoga povjerenstva pri stožeru ističe da upravo ti rezultati potvrđuju ono što iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara govore od formiranja odnosno  da odvojene ustanove za srpsku etničku zajednicu vode ka getoizaciji.

Pogotovo je apsurdno, naglašavaju iz stožera, da se strašni čin getoizacije odvija po zakonima RH. Zbog toga su takvi zakoni štetni i neodrživi, poručuje  Iljkić, dodajući kako postoji puno primjera gdje su se pripadnici svih nacionalnih manjina, pa i srpske, uspješno integrirali u hrvatsko društvo predstavljajući na taj način bogatstvo i raznolikost toga društva.

 

Pročitano 2399 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar