Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Pavliček:U Vukovaru su od početka pandemije koronavirusa oboljele 242 osobe, a četiri su umrle

Novo veliko povećanje oboljelih od koronavirusa u Vukovaru kojih je u posljednja 24 sata 21, potvrdio je načelnik vukovarskog gradskoga Stožera civilne zaštite  Marijan Pavliček ,koji je medijima izjavio kako je, nažalost, riječ o više manjih žarišta, pa je to, rekao  je on, puno opasnije za širu zajednicu,  jer je važno doznati sve kontakte oboljelih kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

-U Vukovaru su od početka pojave pandemije  koronavirusa ukupno oboljele 242 osobe s područja grada Vukovara od kojih su 162osobe  izliječene, a trenutno imamo 70 aktivnih slučajeva. Među njima je  oko 15 osoba  imaju prebivalište na području grada Vukovara, ali nisu trenutno u Vukovaru, primjerice studenti i neki od od starijih i nemoćnih sugrađana koji su smješteni u domove za starije i nemoćne izvan Vukovara. Do sada su  u Vukovaru od koronavirusa  4 osobe preminule. –rekao je Pavliček.

Dodao je i kako se u OŠ Blage Zadre nastava odvija  on line,  zbog zaraze nekoliko  prosvjetnih djelatnika, dok je u OŠ  Nikole Andrića jedan razred u samoizolaciji.  Pavliček je apelirao na sve sugrađane da se ponašaju odgovorno, pridržavaju epidemioloških mjera i socijalne distance budući da je vrijeme sve hladnije i sve više se vrijeme provodi  u zatvorenim prostorima, a kako  ova pandemija  koronavirusa ne bi prerasla u širu zarazu na području Vukovara.

Pročitano 811 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI