Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar vrtićima doniralo osvježivače zraka

Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar doniralo je Dječjim vrtićima Vukovar 1 i Vukovar 2  35 ovlaživača zraka.

Naime,  suhi zrak često predstavlja problem tijekom zimskih mjeseci i sezone grijanja i sluznice koje služe za prevenciju bolesti i zadržavanje mikroba se isušuju, a ovlaživači zraka uvelike pomažu vratiti ravnotežu organizmu i održavaju zdravlje.  Donaciji vukovarskog Crvenoga križa nazočila je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

-Donacija je bila prijeko potrebna jer djeca često obolijevaju od viroza i prehlada, a  posebno  je ova donacija važna u ovo vrijeme koronavirusa. Moramo činiti sve da bismo spriječili moguće bolesti i omogućili djeci što bezbrižniji boravak u vrtićima- rekla je Mujkić, zahvalivši vukovarskom Crvenome križu na donaciji.

Ravnatelj Gradskoga društva Crvenoga križa Vukovar, Vlatko Glavaš čija je ideja bila nabavka ovlaživača zraka, rekao  je kako je i cilj ovoga Društva skrb o ljudskome zdravlju.

-Ovi ovlaživači zraka omogućit će dovoljnu količinu vlažnosti u zraku, ali i suzbiti viruse kako bi djeca što kvalitetnije  i zdravije provodila vrijeme u zatvorenim prostorima, posebno u ovo vrijeme kada se koristi i centralno grijanje i kada razina vlage u prostorima može pasti na sam o15 posto.- rekao je Glavaš.

Dodao je se ova ideja rodila u proljeće i u vrijeme prvoga vala pandemije koronavirusa. Glavaš je  naglasio kako je u pripremi i donacija za pedeset obitelji koje su u potrebi, a kojima su potrebne peći i ogrjev.

-Osigurali smo za 50 obitelji po 3 metra drva, a podijelili smo i 12 peći na drva onima kojima su one potrebne- rekao je Glavaš.

Ravnateljica Dječjega vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić zahvalila je na donaciji istaknuvši kako je i ova donacija pokazala skrb Grada Vukovara i Crvenoga križa Vukovar o najmlađim sugrađanima.

-Pokazuju uistinu veliku empatiju, osluškuju što nam treba i u tome pravcu i djeluju- rekla je Kulić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 naglasila je kako se u vrtiću pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, a i roditelji pri  dolasku u vrtić obvezno nose  maske i  dezinficiraju ruke.  Dječji vrtić Vukovar 1 broji ukupno  602 djece i u predškolskoj skupini još 30-tak djece.

Pročitano 590 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI