NAJNOVIJE
Vježbali u središtu Vukovara

U organizaciji Udruge za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, a u suradnji s udrugom Djeca za bolji svijet i pod pokroviteljstvom Grada Vukovara jučer je u našem gradu održan sat vježbanja, povodom Svjetskoga dana činjenja dobrih djela. U pješačkoj zoni u središtu Vukovara vježbale su članice ove udruge iz skupine 55 +, djeca vukovarskih dječjih vrtića, ali i zainteresirani građani.

- Cilj je ovoga događaja promicanje zdravlja i organizirali smo ga u okviru našega projekta „Vježbanjem s osmjehom do zdravlja”, a fotografije s ovog događaja odaslane su u 110 zemalja svijeta jer je naša suradnička udruga Djeca za bolji svijet dio svjetske organizacije inicijatora i pokretača Svjetskoga dana činjenja dobrih djela Good Deeds Day kojim povdom smo se i okupili u ovoj aktivnosti – pojasnila je Sanja Manojlović, predsjednica udruge „Fit Infinity Fitness”.

U ime Grada Vukovara satu vježbanja nazočio je pročelnik Upravnoga odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić koji je istaknuo podršku gradske uprave ovakvim događajima, posebice jer ovaj promiče s jedne strane zdravlje, a s druge činjenje dobrih djela.

- Uvijek ukazujemo na važnost vježbanja i bavljenja sportom, međutim rekreacija poput ove je također sastavni dio zdravoga života među svim generacijama. Stoga i podržavamo događaje i udruge kojima je cilj promicanje zdravlja, kako u rekreativnom tako i u sportskom smislu. Također, danas smo dio i obilježavanja Svjetskoga dana činjenja dobrih djela što nam je posebice drago – istaknuo je Dimić.

Diljem svijeta ovaj se dan obilježava 14.travnja ili bilo koji drugi dan tijekom tog mjeseca.

Sat vjezbanja 2 FIF 2024

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:39)
Sindikat umirovljenika Hrvatske prikupio 33 540 potpisa za peticiju „Veće mirovine odmah!

Peticiju „Veće mirovine odmah!“ Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) pokrenuo je 28. veljače, a u mjesec i pol dana prikupljeno je 33 540 potpisa. Predsjednica ovoga sindikata Jasna A.Petrović u priopćenju tim povodom ističe da je riječ o zavidnoj brojci posebice jer su se potpisi prikupljali u predizborno vrijeme kada je pažnja cjelokupne javnosti bila usmjerena na političke stranke.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 10:44)
Predstavljen program ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada Vukovara

I ove je godine povodom Dana Grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova koje proslavljamo 3.svibnja organiziran bogat program obilježavanja. Započinje u subotu 27. travnja programom „Vukovaru na dar mladi igraju šah”, veslačkom regatom i večernjim svečanim koncertom HKGD „Dunav“ Vukovar u povodu 30 godina od obnove rada, pod nazivom „Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku“. Za 30.travnja je najavljena promocija slikovnice „Volimo te grade: Vukovar u očima djeteta“, u Hrvatskom domu Vukovar.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 10:29)
Na europskim izborima troje kandidata iz Vukovara

Državno izborno povjerenstvo objavilo je zbirnu listu pravovaljanih kandidatura 25 kandidacijskih lista za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju 9. lipnja, 23 su stranačke ili koalicijske, dvije su nezavisne, odnosno liste skupine birača.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 08:19)
U Bogdanovcima pronađeni posmrtni ostatci najmanje dviju osoba iz razdoblja Domovinskoga rata

Dana 15. travnja 2024., u Bogdanovcima su započela terenska istraživanja u potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, na temelju saznanja zaprimljenih od Ministarstva unutarnjih poslova, a pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dviju osoba iz razdoblja Domovinskoga rata koji će, radi daljnje obrade i identifikacije, biti prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru, priopćeno je jučer iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 07:24)
U Hrvatskoj se sve manje čita

U okviru ovogodišnje manifestacije Noć knjige, prezentirani su rezultati istraživanja navike čitanja u Hrvatskoj. Pokazali su porazne trendove, odnosno pad postotka građana koji godišnje pročitaju barem jednu knjigu i to četvrtu godinu za redom.

(Srijeda, 24 Travanj 2024 14:54)
Udruga RODA organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica

U nedjelju, 28. travnja 2024. od 10,00 do 12,00 sati na parkiralištu OŠ A.G. Matoša, Ohridska 21, Vinkovci udruga RODA organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.

- Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da rezerviraju svoj termin na broj 098 188 3173 (SMS ili Viber). Bez rezervacije termina nećemo biti u mogućnosti obaviti pregled. Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90 % no samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10 % do 20 % i to je brojka koju volonterke i volonteri Rode ovakvim pregledima nastoje povećati - navode iz udruge.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, iz Rode mole vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice. Ako dovode dijete, poželjan je dolazak u paru kao bi jedna osoba mogla paziti dijete dok druga namješta autosjedalicu prema našim uputama.

Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima.
Pregled se održava neovisno o vremenskim prilikama.

(Srijeda, 24 Travanj 2024 14:42)

U VSŽ 76 novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 76 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (18 osoba iz Vinkovaca, 15 iz Vukovara, 7 iz Ivankova, 5 iz Jarmine, 3 iz Iloka, 3 iz Retkovaca, 2 iz Starih Jankovaca, 2 iz Andrijaševaca, 2 iz Antina, 2 iz Gaboša, 1 iz Babine Grede, 1 iz Bogdanovaca, 1 iz Borova, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Bršadina, 1 iz Cerića, 1 iz Gunje, 1 iz Komletinaca, 1 iz Korođa, 1 iz Novih Mikanovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Šarengrada, 1 iz Tovarnika i 3 s boravištem izvan županije), a jedna osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1.883 od kojih je 1.446  izliječeno, a  preminule su 24 osobe.

Trenutno je hospitalizirano 26 osoba, a u samoizolaciji su 892 osobe.

Pročitano 512 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija