Ispiši ovu stranicu

Noćas prelazimo na novi sustav odašiljanja TV programa

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U digitalnim regijama D1 i D6 sutra, 27. listopada 2020. godine u 0:00 sati, započinje prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa.

Gašenjem DVB-T i uključivanjem DVB-T2 odašiljača u digitalnim regijama koje obuhvaćaju Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, dio Brodsko-posavske, dio Karlovačke i dio Ličko-senjske županije i službeno će započeti prelazak po dinamici donesenoj u srpnju ove godine.

Kako je priopćeno iz Odašiljača i veza, glavnog pružatelja nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture, DVB-T2 tehnologija konačno će donijeti HD kvalitetu slike u našoj zemlji, jači signal te bolju pokrivenost stanovništva koja će nakon potpunog prelaska iznositi 99%. Prilikom prelaska obavit će se sva potrebna preugađanja odašiljačke opreme i promjene kanala na svim mrežama digitalne zemaljske televizije, kako gledatelji ne bi trebali više puta pretraživati kanale na svojoj prijamničkoj opremi.

Zbog opsežnih radnji, na sam dan prelaska moguće su poteškoće u prijmu programa s glavnih odašiljača u noćnim i ranim jutarnjim satima, a prijam programa sa svih ostalih odašiljača na području regije bit će omogućen do kraja istog dana, priopćeno je iz Odašiljača i veza. 

Pročitano 608 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar