Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika

Održana Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Novosti.hr

U Vinkovcima  je održana 15. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika.

Raspravljalo se o realizaciji i pripremi projekata za Slavoniju, Baranju i Srijem, državnim potporama – de minimis ili potporama male vrijednosti te pripremama za što lakše povlačenje prijavljenih troškova za korištenje bespovratnih sredstava iz Fonda Solidarnosti Europske unije za omogućavanje lakše borbe protiv posljedica pandemije COVID-19.

Direktor razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije  Ilija Cota izvijestio je kako  Vukovarsko-srijemska županija, ima 5142 ugovorena projekta s ukupno ugovorenih 2,88 milijardi kuna bespovratnih sredstava od čega je do sada realizirano 1,62 milijarde kuna. Među pet slavonskih županija druga je po projektima u okviru projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

-Rad, znanje i iskustvo svih ovih godina pokazali su da idemo u dobrom pravcu. To je puno, puno projekata, a veseli me što je u projekt Slavonija, Baranja i Srijem ušlo i puno strateških projekata. Sve zajedno rezultat je suradnje jedinica lokalne samouprave, naših razvojnih agencija i Županije.- istaknuo je župan Božo Galić komentirajući rezultate u okviru projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Državne potpore – de minimis potpore ili potpore male vrijednosti predstavio je Andrija Matić pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu VSŽ. Riječ je, kazao je, o tome da će Županija biti akter lokalne razvojne strategije u smislu poljoprivrede i potpora male vrijednosti.

-To su bespovratne potpore do 20 tisuća eura iz vlastitog izvora prema onim poljoprivrednim gospodarstvima za koja se drži da su akteri rušenja tržne utakmice. S obzirom na to da smo u zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU i da je tržno natjecanje u Europi posebno štićeno, ako se želi učiniti neki korak ili neka potpora prema ciljanoj skupini ili pojedincu, to se mora definirati programom i biti prihvaćeno na Županijskoj skupštini i odobreno od ministarstva. -istaknuo je , među ostalim Andrija Matić.

O mogućnostima i postupkom povlačenja bespovratnih sredstava iz Fonda Solidarnosti Europske unije za omogućavanje lakše borbe protiv posljedica pandemije COVID-19, predstavnike gradova i općina nazočne je izvijestio j Igor Banovac, pročelnik Službe za poslove unutarnje revizije VSŽ. Riječ je, kazao je Banovac o podmirenju troškova prouzročenih korona krizom poput potpora privatnom sektoru, pomoći zdravstvenom sektoru i slično.

Pročitano 452 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI