Ispiši ovu stranicu

Veledrogerije zahtijevaju uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine

Veledrogerije zahtijevaju uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine Foto: HRV arhiva

Predsjednik Udruženja veletrgovina pri HGK Tomislav Kulić izjavio je u utorak da veledrogerije od Vlade traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna.  Nakon što su predstavnici veledrogerija u ponedjeljak napustili sastanak s ministrima financija i zdravstva nezadovoljni Vladinom ponudom, Kulić poručuje da u ovom trenutku zahtijevaju uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako je veledrogerijama za podmirenje dijela duga ponuđen iznos koji je bio moguć bez rebalansa proračuna te da će se tražiti način kako sustavno osigurati održivi način plaćanja za lijekove i medicinske proizvode. Ocijenio je kako se razgovori s veledrogerijama uvijek vode "uz neke tenzije, ali se uvijek došlo do nekog rješenja, bitno je biti razuman i odgovoran".
-Vodimo razgovore s njima koji će voditi do toga da ne dođe do problema u funkcioniranju zdravstvenog sustava. Bit će lijekova, veledrogerije moraju operirati na hrvatskom tržištu i sutra – rekao je Plenković, a prenosi Hina.

Pročitano 422 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić