Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program Virtualna stvarnost u Bibliobusu 2

Bibliobus će posjećivati područne škole Bibliobus će posjećivati područne škole Foto: Novosti.hr

U Lovačkom domu Kunjevci predstavljen je program razvojnog projekta „Virtualna stvarnost u Bibliobusu 2“ koji je namijenjen učenicima osnovnih škola i starijem uzrastu.

Provodit će se putem edukativnih radionica uz korištenje tehnologije za virtualnu stvarnost u svim narodnim knjižnicama i osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije te u Bibliobusu koji posjećuje i područne škole koje su smještene u manjim ruralnim područjima.

VR (Virtual Reality) tehnologija u ovom projektu simulira na inovativan način sadržaje vezane za Vukovarsko-srijemsku županiju iz kulture, znanosti, povijesti, zemljopisa, sporta i mnogih drugih. 

Edukativno virtualno-interaktivnu aplikaciju izradila je tvrtka Culex iz Osijeka, specijalizirana za izradu tehnološki naprednih proizvoda i sadržaja, a direktor Mario Mikić-Vučak pojasnio je kako novi projekt nudi mogućnost kretanja, istraživanja uz pomoć joysticka te interaktivnost koja je sada na puno većoj razini.

- Cijeli projekt je osmišljen prema temama koje su vezane uz županiju, odrađen je kroz razne 3D programe, a uključeni su Oculus Quest uređaji kojih ima osam. Djeca primjerice mogu zvoniti zvonom u crkvi, dirigentskim štapićem pogoditi boje kako bi gajdaš nastavio svirati i to je iskustvo koje će oni povezati sa sadržajem i automatski će ga puno bolje zapamtiti i imati kvalitetniju spoznaju sadržaja o kojemu uče - rekao je Mikić-Vučak.

Predstavljanju projekta nazočan je u ime županije bio zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Viktor Lukačević, a u ime Grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Pročitano 519 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI