Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Osječko-baranjskoj županiji 43 novooboljele osobe na koronavirus

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 43 osobe, a testirano je ukupno 297 uzoraka (188 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 109 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ).

Najviše (16) pozitivnih nalaza bilo je za osobe iz Osijeka,no s prigradskim naseljima (Tenja 5, Josipovac 2, Višnjevac 1, Briješće 1) na području Grada Osijek jučer je pozitivan nalaz utvrđen za ukupno 25 osoba. Slijede Našice sa četirinovopozitivne osobe, Đakovo i Ivanovac po tri, Čepin dvije, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bilje, Donji Miholjac, Markovac Našički, Petrova Slatina i Vrbica.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 55 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru.

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 86 novih kontakata oboljelih osoba,pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.100 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 50 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, na prijavljenoj adresi nisu zatekli samo jednu osobu iz Đakova.

Inspektori i službenici Civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata tijekom noći subote na nedjelju proveli su 20 nadzora, i to 16 noćnih klubova i četiri svadbene svečanosti. Utvrdili su nepravilnosti u šest slučaja te izrekli tri usmena i tri pisana upozorenja.

Pročitano 654 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI