Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Osječko-baranjskoj županiji pozitivno 95 osoba na koronavirus

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 95 osoba.

Po mjestima stanovanja opet je najviše (37) novopozitivnih osoba iz Osijeka, no s novopozitivnim osobama iz prigradskih naselja (Višnjevac pet, Tenja četiri i Josipovac jedna) na području Grada Osijek jučer je pozitivan nalaz utvrđen za ukupno 47 osoba. Slijede Našice i Đakovo s po šest novopozitivnih, zatim Čepin, Darda i Mece po tri, te Donji Miholjac, Selci Đakovački, Valpovo i Viškovci po dvije osobe, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bizovac, Branjin Vrh, Čepinski Martinci,Črnkovci, Dalj, Erdut, Grabovac, Hrastin, Ivanovac, Kneževo, Koška, Piškorevci, Petrijevci, Semeljci, Strizivojna, Torjanci, Veliškovci i Vuka.

Novopozitivne osobe su iz 32 naselja na području županije.   

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 378 uzoraka.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 53 pacijenatakoji su oboljeli od COVID-19od kojih je šest na respiratoru.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su odredili samoizolaciju za čak 437 novih kontakata oboljelih osoba, najviše do sada u jednom danu, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.013 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 148 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji. Svi provjeravani su bili na prijavljenoj adresi, međutim bilo je i tri dojave građana, od kojih su dvije potvrđene. Oba kršenja učinile su osobe iz Osijeka.

Inspektori i službenici Civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u zadnja 24 sata proveli su 22 nadzora, i to najviše (po devet) nadzora noćnih klubova i ugostiteljskih objekata te utvrdili nepravilnosti u četiri slučaja. Pojačani nadzori objekata i javnih okupljanja se nastavlja.

Pročitano 610 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI