Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Obilježava se 29. godišnjica stradavanja – Dani sjećanja na žrtve srpske agresije nad mještanima Lovasa

Obilježava se 29. godišnjica stradavanja – Dani sjećanja na žrtve srpske agresije nad mještanima Lovasa Foto: Arhiv HRV-a

Povodom tužne 29. godišnjice tragičnog stradanja mještana Lovasa na minskom polju počast će se svim žrtvama srpske agresije odati najprije u subotu križnim putem od spomen obilježja minskog polja do spomen obilježja masovne grobnice te molitvenim bdijenjem u dvorištu strojne radionice Arator u kojoj su jutro prije odvođenja u minsko polje zločinci najstravičnije mučili mještane.

Podsjećamo kako je tijekom Domovinskog rata, 89 mještana Općine Lovas položilo živote na oltar Domovine, dok se jedna osoba vodi kao nestala.

U nedjelju, 18. listopada, kada je središnje obilježavanje stradavanja Lovašana, počast će se žrtvama odati polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomen obilježja minskog polja te svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela.

- Sudski proces se vodio godinama na Višem sudu za ratne zločine u Beogradu već je nekoliko puta formalno vraćen na početak, na drugostupanjskim tijelima presude su poništavane, dio tih osumljičenika i počinitelja zločina je preminuo za vrijeme trajanja suđenja i evo tek njih nekolicina je dobila dvadesetak godina zatvora - rekla načelnica Općine Tanja Cirba.

Pročitano 704 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI