Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

29. godišnjica pogibije general - bojnika Blage Zadro i pukovnika Alfreda Hilla

General Blago Zadro sa suborcima General Blago Zadro sa suborcima Foto; Arhiva HRV-a

Hrvatska i Vukovar danas se prisjećaju pogibije svojih heroja,  general-bojnika Blage Zadre, legendarnog zapovjednika s Trpinjske ceste koja je zbog njegova vještog i hrabrog zapovijedanja stekla naziv „groblje tenkova” i pukovnika Alfreda Hilla, prvog zapovjednika samostalne satnije Vojne policije 204. vukovarske brigade koji su poginuli na današnji dan prije 29 godina.

Na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u 9,30 sati na grobovima general-bojnika Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati će im se počast. Za doprinos i zasluge u obrani Vukovara tijekom Domovinskog rata Blagi Zadri je posmrtno dodijeljen čin general-bojnika.

Pukovnik Alfred Hill poginuo je istoga dana kao i general Zadro, braneći položaje u vukovarskoj četvrti Sajmište. Uz Blagu Zadru i Alfreda Hilla život je izgubio i Zvonko Mlinarić koji je poginuo u pokušaju izvlačenja tijela Blage Zadre u Kupskoj ulici.

Obilježavanje tužne obljetnice nastaviti će se svetom misom zadušnicom u crkvi Gospe Fatimske u 11 sati, nakon koje će se u 12 sati kod spomen - biste Blage Zadre na Trpinjskoj cesti održati komemorativni skup pod nazivom „Heroji trpinjske ceste“ . 

Pročitano 645 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI