Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Mještani Tompojevaca obilježavaju 29. obljetnicu stradanja u Domovinskome ratu

U Tompojevcima se danas obilježava 29. obljetnica stradanja mještana toga mjesta u Domovinskome ratu u povodu čega će se svečano otkriti Spomen obilježje žrtvama stradalima u Domovinskome ratu. Načelnik Općine Tompojevci, Zdravko Zvonarić, podsjetio je kako je ovo mjesto nakon okupacije tadašnje JNA i srpskih paravojnih postrojba  pretrpjelo velika stradanja.

- Ubijeno je 7 mještana Tompojevaca a jedna se osoba vodi nestalom-rekao je Zvonarić.

Naglasio kako je danas prepolovljen broj stanovnika u Tompojevcima, kojih je prije Domovinskoga rata bilo preko 500, a danas ih je nešto više od 200  i uglavnom se bave poljoprivredom. Istaknuo je i kako su u okviru Spomen obilježja žrtvama iz Domovinskoga rata izdvojili su sredstva iz općinskoga proračuna za uređenje okoliša čime su spojili povijest sa budućim  načinom življenja.

Svečanost obilježavanja započinje u 17 sati misom zadušnicom za sve poginule u crkvi sv. Marije Magdalene u Tompojevcima. Svečano otkrivanje Spomen obilježja održat će se u 18 sati uz nazočnost obitelji poginulih mještana i izaslanstva državnoga vrha te  prigodnim programom, najavio je načelnik Općine Tompojevci Zdravko Zvonarić.

Pročitano 481 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI