Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U povodu Svjetskoga dana učitelja nagrađeni vukovarski odgojno-obrazovni djelatnici

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja, koji se obilježava 5. listopada,  nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini koji će biti nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto. S obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima  obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.

-Učitelj je nositelj promjena  i  reformi  u  obrazovanju,  stoga  je  profesionalne  kompetencije učitelja potrebno kontinuirano unaprjeđivati i razvijati sukladno njegovim višeznačnim ulogama. Ovim putem želim istaknuti i kako trebamo biti ponosni na hrvatsko pedagoško nasljeđe i spoznaje znanosti. Predstoji   nam   mnogo   rada   i   energije   oko daljnjeg unaprjeđenja reformskih   procesa definiranjem   strukture   nacionalnih   kurikuluma   s planiranim  optimalnim  i  maksimalnim  opterećenjem  učenika  za postizanje očekivanih odgojno-obrazovnih postignuća, osiguravanja veće dostupnosti ranog  i  predškolskog  odgoja  i  obrazovanja,  uvođenja cjelodnevne   nastave  za  učenike  osnovnih  škola,  razvoja  cjelovitoga sustava osiguranja kvalitete obrazovanja na razini osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. – rekao je Fucs.  

On je najavio kako će važan prioritet obrazovne politike u narednom razdoblju svakako biti i privlačenje  i  zadržavanje kvalitetnih te poticanje  i  nagrađivanje inovativnih,    kreativnih    i    poduzetnih    pothvata    odgojno-obrazovnih djelatnika.

Među tridesetak nagrađenih odgojno obrazovnih djelatnika iz Vukovarsko-srijemske županije su odgojno i obrazovni djelatnici iz Vukovara:  Nataša Vinković, Sanja Pavlović Šijanović i Davor Šijanović iz Gimnazije Vukovar, Marija Bratonja iz Ekonomske škole Vukovar, Biljana Krnjajić iz OŠ Siniše Glavaševića, Patricija Burazin iz OŠ Blago Zadro i Dejana Varenica OŠ Josipa Matoša.

Pročitano 480 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI