Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Stožer: Slijedećih dana brojka oboljelih u županiji trebala bi padati

Vukovarsko-srijemski stožer civilne zaštite održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio najnovije podatke o stanju s koronavirusom u našoj županiji. U posljednja 24 sata je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među novozaraženima 24 su osobe s područja grada Vinkovaca, tri iz Tovarnika te po jedna iz Bokšića, Županje i Nuštra. Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić rekao je kako je epidemiološka situacija u županiji zadnjih dana pogoršana, ali ne i neočekivana.

-Situacija je međutim pod kontrolom jer je velika većina novopozitivnih osoba iz bazena onih osoba koje se nalaze u samoizolaciji, a to je posljedica krizmi i prve pričesti održanih prije dva tjedna u Vinkovcima.-, kazao je  Kelić. Dodao je kako se i slijedećih nekoliko dana mogu očekivati veće brojke novozaraženih, a nakon toga broj novooboljelih bi trebao početi opadati.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, Kata Krešić, pozvala je građane da se i dalje pridržavaju epodemiološkim mjera i preporuka.

-U zadnjih tjedan dana imamo više od 100 novooboljelih, a koje smo povezali u dobrom dijelu s žarištem na području grada Vinkovaca, vezano uz krizme i prve pričesti.- rekla Krešić dodajući kako je situacija s povećanim brojem novooboljelih u županiji bila posve očekivana.

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI