Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Mještani Čakovaca obilježili Dan stradanja u Domovinskom ratu

Mještani Čakovaca, mjesta u Općini Tompojevci obilježili su Dan stradanja u Domovinskom ratu kada je 30. rujna 1991. godine pala prva žrtva u tom selu, a ukupno je 13 mještana utkalo svoje živote u temelje slobodne Hrvatske.

Događaje u selu od prije 29 godina, mještani nikada neće zaboraviti.

-Ubijeni su starci, roditelji, djeca, a najmlađa žrtva imala je samo jedanaest godina. Na stratištu bunara iskopani su posmrtni ostaci 13 mještana te dvojice branitelja Nedeljka Vulića iz Tompojevaca i Slavka Hajduka iz Mikluševaca,  koji pokazuju svu brutalnost koju je činilo agresor u Domovinskom ratu. Za ratni zločin počinjen na području Čakovaca i cijele Općine Tompojevci, niti nakon 29 godina, nitko nije odgovarao – rekao je načelnik Općine Tompojevci, Zdravko Zvonarić.

U čast stradalim mještanima u crkvi Sv. Joakima i Ane služena je sveta misa zadušnica, a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja stradalnicima domovinskog rata odana je počast svima koji su položili svoje živote za Domovinu. Vijence su položili: izaslanik ministra obrane, brigadir Robert Horvat, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i ravnatelj Memorijalnog centra domovinskog rata Vukovar, Krunoslav Šeremet, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Općine Tompojevci, sumještani, članovi obitelji, te predstavnici braniteljskih udruga.

Pročitano 695 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI