Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obrtništvo u Vukovaru obilježava 130 godina organiziranoga postojanja

U vukovarskome Gradskome muzeju Udruženje obrtnika Vukovar upriličilo je svečanu sjednicu na kojoj je promoviralo knjigu „130 godina organiziranog obrtništva u Vukovaru“  te predstavilo  rekonstruiranu zastavu prve sveopće obrtničke zadruge u Vukovaru iz 1890. godine.  

Tom je prigodom gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi uručena Plaketa za poticanje razvoja obrtništva.

-Ovaj izraz zahvale potvrda je kako je sav trud koji unazad 6 godina ulažemo u gospodarstvo prepoznat i od strane struke. Gospodarstvo je jedina mogućnost i put koji može zadržati mlade ljude u našim krajevima, stoga smo vrlo značajna proračunska sredstva usmjerili ka gospodarstvu te smo zajedničkim snagama, u suradnji s Udruženjem obrtnika Vukovar, osmislili paket mjera na koji se danas velik broj obrtnika i poduzetnika u Vukovaru oslanja. Ove godine je to iznos od ‪3.500.000 kuna samo iz Proračuna Grada Vukovara, a biti će tu još sredstava koja će se prema gospodarstvu uputiti putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara te EU fondova. Važno je naglasiti kako su takve mjere konstanta te kako će Grad Vukovar i u budućnosti biti pouzdan partner gospodarstvenicima.- rekao je Penava. Naglasio je  kako je prema različitim analizama Vukovar drugi grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za gospodarstvo.

-Ono što nas najviše raduje je broj novoosnovanih obrta i broj radnih mjesta, koji je unatoč koronakrizi u porastu u odnosu na prethodnu godinu.- zaključio je gradonačelnik Penava.

Porast  je obrta i u Hrvatskoj potvrdio je predsjednik  Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te dodao kako je ove godine oko 2.500 obrta više nego u istome razdoblju  prošle godine, iako je ove godine obrtništvo i cijelo gospodarstvo stradalo zbog pandemije koronavirusa.

Predsjednik Udruženja obrtnika Vukovar Dražen Zovko istaknuo je  kako u Vukovaru trenutno egzistira 630 obrta, od kojih su najzastupljeniji ugostitelji, trgovci i uslužne djelatnosti.

Pročitano 874 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI