Ispiši ovu stranicu

Cjeloživotno učenje za društvo 21. stoljeća u POU Vinkovci

Detalj s eduakcije Detalj s eduakcije Foto: POU Vinkovci

U Pučkome otvorenome učilištu Vinkovci (POU) završena je prva faza Erasmus+ projekta pod nazivom Nadogradnja za učilište 21. stoljeća kroz Learn&Lead, a koja se odnosila na blok edukacija.

U organizaciji slovačke škole-partnera Harmony Academy iz Trnave, edukacije je pohađao tim od dva predstavnika POU Vinkovci, a u dva tjedna usvojili su četiri bloka stručnih edukacija koje su se temeljile na dva temeljna područja – primjeni najmodernijih pristupa nastavi s jedne te razvoju naprednih menadžerskih i liderskih vještina članova tima s druge strane. Iz POU Vinkovci naglašavaju kako je stručno usavršavanje njihovih nastavnika i administracije ključno za razvoj novih obrazovnih programa koji će pridonijeti razvoju lokalnih zajednica Vinkovaca i Vukovara te mladima omogućiti dodatnu konkurentnost na tržištu rada.

- Želimo postati sretna škola, odnosno moderan i efikasan kolektiv zadovoljnih ljudi s ciljem prenošenja takvog principa rada na naše partnere i korisnike u lokalnoj zajednici u svrhu razvoja svih zainteresiranih - izjavio je Berislav Božanović, ravnatelj POU Vinkovci.

Koordinatorica projekta Andrea Anić Petrović iz POU Vinkovci - podružnice Vukovar ističe pak kako je idući korak u projektu tzv. job shadowing odnosno praćenje slovačkih kolega u svakodnevnom radu.

- Na taj ćemo način vidjeti direktnu i praktičnu primjenu naučenih principa, a nakon čega ćemo moći aktivno uključiti lokalne partnere u svrhu razvoja besplatnog pilot programa- istaknula je Anić Petrović.

Službena provedba projekta započela je 1. kolovoza 2020. godine, a projekt je u potpunosti sufinanciran iz EU fonda. 

Pročitano 548 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar