Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Marijan Pavliček: Hrvatska će nestati!

 Saborski zastupnik Marijan Pavliček je u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru ispred Hrvatskih suverenista govorio o demografskoj katastrofi Republike Hrvatske.

Pavliček je istaknuo da će rezultati popisa stanovništva koje će se provesti u proljeće pokazati da smo po prvi puta u povijesti kao država pali ispod 4 milijuna stanovnika u Republici Hrvatskoj.

„Negativni demografski trendovi prisutni su u Hrvatskoj zadnjih 30 godina. Svake godine izgubimo jedan grad veličine Makarske ili Županje, odnosno veličine 10-15 000 stanovnika, i to samo što se tiče prirodnog prirasta, bez svih onih tisuća ljudi koji napuste Hrvatsku i odu u neke druge zapadnoeuropske zemlje. 1991. godine imali smo 51829 novorođene djece, prošle godine taj je broj iznosio samo 36 135. Mi smo narod koji nestaje! Sela nam se pretvaraj u salaše, a salaši u pustare….

Demografija je pitanje broj 1 za budućnost Hrvatske! Sve dosadašnje Vlade nisu učinile gotovo ništa po tom ključnom pitanju za Hrvatsku. Aktualna Vlada je čak i ugasila Ministarstvo demografije te time pokazala koliko joj je ova tema bitna. Demografska politika zapravo je prepuštena jedinicama lokalne samouprave što je apsurd. Hrvatski suverenisti i HKS već 7 godina dio su izvršne vlasti u gradu Vukovaru. Grad Vukovar jedini je grad u Hrvatskoj koji upravo zalaganjem HKS- a subvencionira troškove stanovanja obiteljima sa troje i više djece. Našim amandmanom na proračun grada Vukovar udvostručene su jednokratne pomoći za novorođenu djecu. No, demografsku politiku treba provoditi državna vlast jer bez istinske demografske strategije Hrvatska će nestati!  zaključio je Pavliček.

Pročitano 838 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI