Ispiši ovu stranicu

U Osijeku potpisano 26 ugovora o pristupanju članstvu Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije

U Osijeku potpisano 26 ugovora o pristupanju članstvu Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije Foto: Arhiv HRV-a

Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup i metropolit, predsjednik Upravnoga odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije i upravitelj ove zaklade Josip Dabro, u nazočnosti osječko-baranjskoga župana Ivana Anušića potpisali su u Osijeku ugovore o pristupanju članstvu Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije s gradonačelnicima i načelnicima s područja te županije. Ukupno je potpisano 26 ugovora.

- Poruka je, osim humanitarnog i socijalnog djelovanja rada zaklade i jedno zajendištvo hrvatskog naroda u cilju pomaganja opstojnosti Katoličke crkve na području Bosne i Hercegovine kao i hrvatskoga naroda na tom prostoru. Čuli smo danas niz političkih poruka i problema koji se odvijaju u BIH i koji govore o opstojnosti hrvatskog nacionalnog interesa. Zadaća je zaklade da osim što djeluje humanitarno kroz obnovu crkvenih objekata, škola, vrtića i bogoslovnih sjemeništa u Sarajevu, Travniku, Zenici, Tuzli i drugdje, zajedništvom očuva opstojnost i rad Katoličke crkve jer bez nje neće biti ni hrvatskog naroda. To je poruka svima nama koji se bavimo javnim i političkim životom u Republici Hrvatskoj – istaknuo je upravitelj Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije Josip Dabro, koji je ujedno podsjetio da je cilj zaklade biti poveznicom između Vrhbosanske nadbiskupije u BIH i Vlade RH.

Ujedno je prije sastanka u Osijeku, kardinal Puljić posjetio u Vinkovcima tvrtku Sokol gdje je poptisano šest ugovora o prijemu u članstvo podupiratelja Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije kao i tvrtku Vinkoprom gdje je potpisano sedam takvih ugovora.

Zaklada je osnovana u prosincu 2019. godine, sa sjedištem u Vukovaru.  

Pročitano 524 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar