Ispiši ovu stranicu

Capak: U Hrvatskoj je 400.000 osoba bilo u kontaktu s koronavirusom

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo HRV

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako vjeruje da je u Hrvatskoj 400 tisuća ljudi bilo u kontaktu s virusom, što još nije dovoljno za "imunitet krda" za koji bi se trebalo zaraziti daleko više ljudi.

Također je rekao da su serološka testiranja obavljena proljetos pokazala da je broj onih koji su došli u kontakt s virusom 25 do 30 puta veći od broja zaraženih.

Serološka testiranja bit će nastavljena, a da bi se u Hrvatskoj postigao efekt "imuniteta krda", moralo bi se zaraziti daleko više ljudi, oko 70 do 80 posto populacije što je teško za očekivati ove godine.

"Ako se intenzitet bolesti nastavi onako kakav je sada, to bi bilo negdje sredinom sljedeće godine kad bismo mogli očekivati da ta brojka prijeđe 50 posto", naglasio je Capak.

Dodao je da su se u stožeru nadali da će se u školsku godinu ući s puno manjim brojkama oboljelih, no stanje u školama ocijenio je dobrim. Ima dosta oboljelih učenika, ima i nešto profesora koji su oboljeli i u samoizolaciji, no situacija je dobra i povoljna, ocijenio je Capak

Pročitano 728 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun