Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

HŽ - niskonaponski vlak prometovati će prema Vukovaru

Niti jedna željeznička linija prema Osijeku neće se ukinuti, a uvodi se studentski vikend vlak od Zagreba preko Kapele i Đakova do Osijeka te niskopodni vlak koji će prometovati između Osijeka i Vinkovaca te prema Županji i Vukovaru.

- Neće se ukidati noćni vlak - poručio je Željko Ukić, predsjednik uprave HŽ putnički prijevoz nakon sastanka s osječko - baranjskim županom Ivanom Anušićem, dodajući i kako uvode nove linije poput studentskog vlaka.

- Uvodimo i novu liniju nagibnog vlaka, takozvani Studentski vlak, koji će iz Zagreba voziti prema Osijeku petkom popodne, a iz Osijeka prema Zagrebu nedjeljom popodne. Vrijeme vožnje će biti manje od četiri sata, što je gotovo sat vremena brže nego od sada. Namjera nam je i unaprijediti kvalitetu prijevoza, pa će od 15. listopada jedan niskopodni vlak povezivati Osijek i Vinkovce - rekao je Ukić te dodao kako je pred njima razdoblje ulaganja u željeznicu u svim dijelovima RH.

Po riječima osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, vlak će za sve studente  biti potpuno besplatan, jer će kartu u potpunosti "pokrivati" Osječko - baranjska županija. Subvencija će početi od 1. siječnja 2021. godine  te će oni s prebivalištem u toj županiji bez obzira gdje studiraju imati potpuno besplatan prijevoz vlakom.

- Mi smo i do sada sufinancirali prijevoz učenika i studenata, a sada će se studenti s tim vlakom voziti besplatno - rekao je župan Anušić. Dodao je i kako bi se već krenulo s radovima na obnovi željezničkog kolodvora da nije bilo žalbe na odabir izvođača na natječaju izrazivši nadu da će se do kraja godine  i to riješiti te prve radove na rekonstrukciji očekuju početkom iduće godine.

Za 15. listopad najavljena je prva vožnja niskopodnog vlaka koji će voziti na liniji Osijek - Vinkovci, ali i prema Županji i Vukovaru koji će zamijeniti vlak koji je star 40 godina. 

Pročitano 726 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI