Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana Početna konferencija EU projekta Drugi dom

U vukovarskome Hotelu Lav održana je Početna konferencija EU projekta Drugi dom. Riječ je o projektu kojega je sufinancirala Europska unija u cjelokupnome iznosu od oko 1,5 milijuna kuna.

Svrha projekta je unaprjeđenje kvalitete života djece, polaznika 1. i 2. razreda OŠ Dragutina Tadijanovića.

Konferenciji je nazočio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je naglasio
kako je Grad Vukovar po prvi puta u svim osnovnim školama u gradu,  osim OŠ Nikole Andrića,  čija obnova još nije završena, osigurao sredstva iz svoga proračuna za produženi boravak za prve i druge razrede.

-Na taj način želimo olakšati prvenstveno roditeljima koji su uposleni a nemaj gdje s djecom dok su na poslu da znaju kako su im djeca na sigurnome. Kad djeca završe sa nastavom oni  u produženome boravku u školi  pišu zadaće, uče i   bave i se ostalim aktivnostima. Mislim da je to jedna dobra priča koju smo pokrenuli prošle godine u dvoje škole, a ove godine provodimo ovaj projekt u svim osnovnim školama u gradu-naglasio je Pavliček.

Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić istaknula je kako je ovaj projekt  višestruko koristan ne samo za spomenutu školu nego i za Grad Vukovar, ali i za  učenike, roditelje i učitelje.

-Organizacijom produženoga boravka kao vrste odgojno obrazovnog rada, učenici nakon redovite nastave ostaju u školi, pišu svoje zadaće, uče, bave se kreativnim radom, sportom i svim onim drugim što ih priprema za život. Organizirana im je besplatna prehrana na temelju zdravih prehrambenih navika koje razvijaju. Kroz ovaj projekt zaposlene su dvije učiteljice i jedan kuhar na pola radnoga vremena. Također, škola je opremljena dodatnim sredstvima, didaktičkim sredstvima, sredstvima za rad, za tjelesnu i zdravstvenu kulturu kao  i  informatičkom opremom što uveliko pridonosi kvaliteti rada. -kazala je Miletić da dodala kako će se iz sredstava ovoga fonda  isplaćivati i plaće učiteljica čime se Grad Vukovar jedne vrste troškova.

Kroz Projekt Drugi dom, kroz jednu godinu, osigurana je prehrana i rad s 35 učenika prvoga i drugoga razreda, ali ukupan broj učenika koji će biti obuhvaćen ovim projektom bit će  veći budući da se projekt provodi 26 mjeseci.

-Ugovor je potpisan 25. prosinca 2019. godine, ali smo provođenje projekta morali odgoditi zbog pandemije koronavirusa tako da smo ga u punome opsegu počeli provoditi u svibnju 2020., a njegovo je službeno trajanje do veljače 2022. godine. No nadam se kako će se i nakon toga iznaći mogućnosti da se projekt nastavi. – rekla je Miletić.

Projekt Drugi dom realiziran je kroz Europski socijalni fond u sklopu poziva na dostavu prijedloga Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Nositelj projekta je OŠ Dragutina Tadijanovića.

Pročitano 1103 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI