Ispiši ovu stranicu

Sve je više alkoholiziranih vozača, policija najavljuje pojačani nadzor prometa

Sve je više alkoholiziranih vozača, policija najavljuje pojačani nadzor prometa Foto: Arhiv HRV-a

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju kako je praćenjem događaja i represivnih postupanja policijskih službenika u prometu na cestama, evidentan trend povećanja upravljanja vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. U policijskome priopćenju tim povodom stoji:

"Tijekom vikenda od 28. do 30. kolovoza zatečeno je 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Vikend nakon toga, od 4. do 6. rujna, zatečeno je 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, dok su proteklog vikenda, od 11. do 13. rujna, čak 24 vozača zatečena s prisutnošću alkohola u organizmu i tri vozača su odbila ispitivanje. Svi su ovi vozači isključeni iz prometa odnosno spriječeni u daljnjoj namjeri upravljanja vozilima, a nekolicina ih je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva s ciljem zaštite života i imovine građana.

Unatoč zapriječenim većim novčanim kaznama i posljedicama prekršajnih odluka, pojedinci se i nadalje odlučuju na upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića, lijekova i opojnih droga, a naročito u dane vikenda.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljnije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska će dana 19. i 20. rujna 2020. godine na području uprave provoditi pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu i poduzimati represivne aktivnosti prema sudionicima u prometu s prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 792 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar